Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nieprawda. Strzał w tył głowy to morderstwo. Nie kłam.

@PuffinusGravis: A może to był nieszczęśliwy wypadek? Morderstwo to z definicji umyślne pozbawienie życia innej osoby. W innych przypadkach mamy nieumyślne spowodowanie śmierci.

W przypadku aborcji kwestią jest rozpatrywanie oddzielnie różnicy między człowiekiem a osoba, albo tym kiedy człowiek nabywa osobowość. Napisanie, że aborcja to zabieg a strzał w głowę to morderstwo to w obu przypadkach wielkie niedopowiedzenie.
  • Odpowiedz
niektórzy naprawdę myślą, że pochwa to taka granica między byciem płodem, a człowiekiem? jeśli "to coś" reaguje na bodźce, jego serce pracuje, to znaczy, że jest żywe i to nawet nie chodzi o to czy dla Ciebie jest człowiekiem, płodem, samochodem czy wytworem biegunki, jeśli potrafisz zabić istotę, która kiedyś ma przekroczyć Twoją magiczną granicę pochwy i stać się człowiekiem, to nie zasługujesz na to, by tym człowiekiem być - serio chciałbym
  • Odpowiedz
Coś co jest we mnie ( w sensie, jakbym był kobietą ) nie jest tak naprawdę moje?

@XAIMEII: A jeżeli trzymasz w lasce swój beniz to czyj on jest? Według twojej teorii to jej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@look997: możesz sprecyzować? Kiedy dokładnie (który miesiąc) jest takim 100% pewnym naukowym dowodem że wtedy zaczyna się człowiek? Jak zdefiniujesz człowieka?
  • Odpowiedz
@sorek: Ale musisz jednocześnie przeczytać co to jest system autonomiczny, co to system (zbiór obiektów elementarnych i relacji między nimi).

To daje jednoznaczną odpowiedź na twoje pytanie.
  • Odpowiedz