@Notomozemalaanegdotka: onclick to też zdarzenie JS. Nawet jak to ma służyć zwykłemu "return false", nie rób sobie burdelu w kodzie. JS trzymaj w plikach *.js, a HTML w plikach *.html. Inaczej za parę miesięcy/lat - jak przyjdzie Ci popatrzeć w kod, wcześniej się przeżegnasz. Później powiesz - "Paaanie, kto Panu tak to #!$%@?ł". A później sobie przypomnisz, że to Ty pisałeś za młodu :D
@Notomozemalaanegdotka: nie rozumiem, w href ma być id elementu ale ma nie przenosić do niego po kliknięciu, tak? czy po prostu nie chcesz by link nigdzie przenosił ? czemu nie użyć po prostu href="javascript:;" proste i bez dodawania żadnych zdarzeń w JS
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
Najgorsze w znalezieniu nowej pracy jest moment kiedy już po 2 dniach wiesz że to był błąd. A jeszcze gorsze jest to że musisz w niej trochę pobyć bo przecież pieniądze z nieba nie lecą. #pracbaza
#frontend #webdev
Da się:
$(document).on('click', '#div', function(event) {
event.preventDefault();
});
document.querySelector('a[href*="#div"]').addEventListener('click', function (e) {
e.preventDefault();
}, false);
@tomcioPL:
@Dddd:
@kombizenon: samo # odświeża stronę, js odpada, ale znalazłem rozwiązanie, wystarczy do dopisać onclick="return false "