Wpis z mikrobloga

Logiczne mi się wydaje, że mniejsze podatki pozwalają mi zarobić więcej.

@Primusek: ale w zamian masz słabą służbe zdrowia :v policje na rowerach :v strażaków z konewkami :v
@Primusek: mniejsze podatki powodują tez gorsza obsługę. Kolega w USA ma małe podatki, ale jak syn jest chory to musi jechać 50 mil, bo bliższe szpitale nie uznają jego ubezpieczenia. Będziesz miał rodzine to spojrzysz całkiem inaczej na świat.
@miki4ever: O patrz! Ubezpieczenie. Więc mówisz, że nie byłoby ją stać na ubezpieczenie. Ciekawe. Więc monopol państwa jest dobry, ale prywatny już nie. Każdy wie, że monopol sztucznie zawyża ceny. Ale państwowy już nie, bo w końcu to państwowy jest dla "dobra" ludzi. Eksperyment prowadzony żywo na naszych oczach.

http://swiat.newsweek.pl/jak-leczyc-sie-w-ameryce-czyli-o-klesce-obamacare,artykuly,364731,1.html

Nawet źródło Ciebie nie zaboli. A ja kończę. Dobranoc.
@miki4ever:

Kuce wracajcie!!!

Jestem tu, ale ja to tylko kuc szeregowy a socjalistów na wypoku nie do policzenia, już nawet Krul żeby wejść na główną z płomieniem to musi robić anihilację tak motzną jak przedwczoraj.
@Primusek: Obama care to jeszcze inny temat, wiele osob przez to stracilo prace, a ja dzieki temu mam kontrakty na kilka milionow €:)

Fakt jest taki, zeby miec obsluge medyczna na poziomie Polski trzeba w USA miec calkiem niezla prace.
mniejsze podatki powodują tez gorsza obsługę. Kolega w USA ma małe podatki, ale jak syn jest chory to musi jechać 50 mil, bo bliższe szpitale nie uznają jego ubezpieczenia. Będziesz miał rodzine to spojrzysz całkiem inaczej na świat.

@miki4ever: nie rozumiesz czemu w USA jest jak jest, to nie dziki kapitalizm.
75mld - tyle kosztowała służba zdrowia w 2013, 38,5mln - tyle mamy Polaków.

75 000 000 000/38 500 000, to
@RPG-7: jakbym nie rozumiał to bym nie robił na tym pieniędzy.

Chodzi mi tylko o to, ze stawianie USA jako dobry przykład navrozwiazania w służbie zdrowia to głupota.
@RPG-7: obamacare to temat rzeka. U mnie spowodował to, ze firmie bardziej sie opłacało automatyzować, zamiast zatrudniać setek Meksykanów, ale porażka bym tego nie nazwał, firmy, które i tak miały pakiety medyczne, sa nawet z tego zadowolone