Wpis z mikrobloga

Witajcie mirki. To my Choila - kuchnia nepalska. Chcieliśmy się przedstawić i dołączyć do Waszej zacnej społeczności.
Jesteśmy restauracją znajdującą się na warszawskim Żoliborzu, serwującą kuchnie nepalską. Postanowiliśmy pojawić się na wykopie aby troche zaciekawić Was tym co robimy i oczywiście zaprosić Was w nasze skromne progi. Będziemy w miarę naszych możliwości na bieżąco odpowiadać na Wasze ewentualne pytania.

Zapraszamy wykopków do naszej restauracji jak również oferujemy dowóz naszych pyszności do Waszych domów oraz piwnic ( ͡° ͜ʖ ͡°) na terenie Warszawy.

Z racji tego że jesteśmy nowi organizujemy #promocja oraz #rozdajo

#rozdajo polega na tym że kazdy kto zaplusuje ten wpis weźmie udział w losowaniu darmowej wypasionej kolacji dla dwóch osób

#promocja natomiast polega na tym że w restauracji na hasło "wykop" kelnerka obiży Wam rachunek o -25%
prosimy poinformować o Waszym uprzywilejowaniu zanim złożycie zamówienie, oferta specjalnie dla Was obowiązuje do 31.01.2016

#choila #restauracja #jedzzwykopem #restauracje #warszawa #zoliborz
#foodporn #gastronomia #jedzenie #zoliborz

Zapraszamy na naszą stronę www.choila.pl oraz do polubienia profilu na fb www.facebook.com/Choila.Restaurant/
  • 62
@Choila:

jeśli chodzi o wprowadzenie polskich dań do menu to jest to ewidentna prośba naszych stałych klientów z okolicznych domów i bloków

Wyobraziłem sobie tę scenę - ulicą przechodzi Janusz z psem czy inny prezes bez kota, widzi szyld: "ooo, kuchnia nepalska, może mają schaboszczaka?"

- Dzień dobry, młoda damo. Wrzuciłbym coś na ząb, co macie dobrego. Irasiad, przestań szaleć!
- Dzień dobry. Z naszych specjalności to mamy na przykład
@Dutch: nasza restauracja mieści się na jednej z uliczek Żoliborza, część naszych stałych klientów to okoliczni mieszkańcy, pracownicy firm, często z nimi rozmawiamy, słuchamy ich opinii i próśb, stąd delikatne odejście od głównej tematyki kulinarnej, bardzo delikatne, cenimy sobie każdą opinie a widzimy że nie jesteś pierwszą osobą która o tym pisze więc zapewne się również nad tym pochylimy,
@posuck: i palymy i nepalymy
@Namiro: opowiedz coś więcej o
@Choila: post wyżej to oczywiście śmieszking, natomiast z całą życzliwością - wydaje mi się że rady przedmówców są sensowne, serwowanie "mydła i powidła" nie wpływa dobrze na profesjonalny wizerunek lokalu i powinniście się skupić wyłącznie na kuchni nepalskiej. Tym bardziej, że nie znam drugiej takiej knajpy, a takich z polskich jedzeniem znam pełno. Albo, przynajmniej, usiąść z Excelem i przekalkukować, ilu macie tych klientów na schaboszczaka - jeśli rzeczywiście wielu, to