Aktywne Wpisy
Operator_imadla +68
Ostatnio na Reddit był wpis jak koleś wziął 50k USD kredytu żeby grać na giełdzie i w krótkim czasie obrócił to w 2 mln USD. Myślicie że to dobry pomysł wziąć kredo na grę? Szybko by się zwróciło #gielda

#6poziomraka, cala historia.
Elo,
Wczoraj minął dokładnie rok odkąd dowiedziałem się, że mam guza mózgu (skąpodrzewiak G3). Ścieżka do tej pory:
- operacja w styczniu na świadomce (doświadczenie nie z tego Świata)
- terapia skojarzona radio/chemio w marcu/kwietniu, 30
Elo,
Wczoraj minął dokładnie rok odkąd dowiedziałem się, że mam guza mózgu (skąpodrzewiak G3). Ścieżka do tej pory:
- operacja w styczniu na świadomce (doświadczenie nie z tego Świata)
- terapia skojarzona radio/chemio w marcu/kwietniu, 30
źródło: PXL_20250719_191318803.MP
Pobierz

W razie czego, nie panikujcie tylko pedal do oporu. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#samochody #motoryzacja #heheszki #humorobrazkowy #byloaledobre
źródło: comment_WVnOZ5rrQ8nEoHp7faFWpnlAXeuOA6Ek.jpg
PobierzJak mama da Ci samochód w zimie, to przejedź się gdzieś, gdzie jest pusto i ślisko i sprawdź (zmierz), jak hamuje. A potem pojedź w lecie, kiedy mama
źródło: comment_YUv877hD8m3O9sALi99bWYOF6rBHWdWD.jpg
Pobierz@Krupier: Nie, nawet Twoje linki tak mówią ( ͡° ʖ̯ ͡°).
@Shodan56: Ten tekst w ogóle wygląda, jak pisany przez gimnazjalistę.
tu np. dobrze widać, że ABS spowodował by kolizje.
Ciekaw jestem, czy w nowych samochodach system ABS rozróżnia stan nawierzchni (zimą np śnieg) i automatycznie pozwala na blokowanie kół w sytuacji awaryjnej (pedał w podłogę).
Komentarz usunięty przez autora
@Wladyslaw_Jagiello: Nie co? Że nie ma takich systemów adaptacyjnych czy na śniegu/lodzie lepiej z ABS?
@Wladyslaw_Jagiello: Znowu nie wiem co "nie" ( ͡° ͜ʖ ͡°
( ͡° ͜ʖ ͡°) Na razie dla bogatych, ale o to pytałem przecież. Możliwe, że za kilka lat się bardziej upowszechni.
Ja na razie jeżdżę pełnoletnim samochodem (ze sprawnym ABS) i jak jest ślisko/śnieg na drodzę to zwalniam i zwiększam odstęp od poprzedzającego samochodu - na razie skutecznie od 5 lat (wcześniej był Peugeot 405 ale ABS tam nie