Wpis z mikrobloga

Siema, mam problem z internetem. Posiadam internet z Play LTE(niestety nie mam innej opcji...). Dziś zauważyłem, że w csgo mam mikrolagi, drobne utraty pakietów dosłownie na milisekundy, lecz jest to mocno uciążliwe. Sprawdzałem również połączenie przez CMD i co kilka sekund traci pakiety. Dzwoniłem do PLAY i gostek stwierdził, że u nich wszytsko wporzo, ale jak chcę to coś tam poprzestawia, a jak nie pomoże to mam wyrobić nową kartę SIM(!). Karta jak raz została włożona do modemu nigdy z niej nie była wyciągnięta, więc wierzę, ze gość próbuje zrobić mnie w wała. Jakieś pomysły jak mogę temu zaradzić? Bo widzę, że PLAY mi w tym nie pomoże.
#pcmasterrace #internet #komputery #play #csgo
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@YouCann: Mam to samo!! od godz 0:00 14.01.2016 się zesrał. A mieszkam w Wołominie, ludzie w okolicy mają to także. Dzwoniłem na infolinie, to nie widza problemu u siebie tylko w naszym sprzęcie!! Koniec z CS:GO. cofki takie ze szok. Prędkość i ping cały czas w normie, wina leży w pakietach... Jak wspomniałem na temat pakietów to się mnie zapytano czy ich nie wykorzystałem....

A ponad rok internet sprawował się
  • Odpowiedz
@kozaczek12 @bear2112: No a ja korzystam z neta w Katowicach. Dzwoniłem po raz drugi, po raz drugi również stwierdzili, iż wszystko jest w porządku. Zresetowali mi usługę, ale nic to nie dało i nadal mam straty pakietów. Najbardziej denerwuje mnie to, że oni nie widzą w tym swojej winy, przez co nic w tym kierunku nie działają, bo skoro nie ma usterki, to po co coś naprawiać?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@ddd9: nie tylko Ty. Czytałem forum play; mnóstwo ludzi ma ten problem, jednak play nadal twierdzi, że nie ma usterki ;d pozostaje nam chyba tylko czekać. ja poczekam jeszcze chwile i zerwe umowę chyba.
  • Odpowiedz
@kupiec_korzenny: ale masz modem bezpośrednio w kompie, tak? i co wpisujesz ip w przegladarke czy jak? bo ja nawet nie mam pojęcia jak wejsc do opcji modemu. Tym bardziej, że mam jeszcze po drodze router.
  • Odpowiedz
@YouCann: uhh, sorki, ale teraz nie mam czasu tłumaczyć, obczaj w cmd ipconfig /all i brama domyślna to to co musisz wpisać w przeglądarke. Ewentualnie jak masz jakieś pudełko po modemie, albo dostęp fizyczny do samego modemu, może na nim pisać. Dosyć powszechne IP to 192.168.0.1
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
ja juz dzwoniłem, to jest ściema, że się tym zajmują. Oni nadal nie wiedzą, że mają awarie. żadnego zapewnienia klienta kiedy będzie działać czy coś. masakra. to tak jakby wam prąd w dzielnicy w------o, a dzwoniąc do elektrowni dowiedzielibyscie się ze wszystko Ok...
@tatolzyi:
@kupiec_korzenny:
@Pan_wons:
@bear2112:
@ddd9:
  • Odpowiedz