Wpis z mikrobloga

@Dpdp: konwertuj się jak najszybciej. Protestantyzm jest OP w tej grze. Jedyny (ale i tak słaby) powód do pozostania katolikiem jest taki, że być może ciężko będzie się nawrócić dużą Polską. Dostałeś świetny prezent od gry.
  • Odpowiedz
@Kampala: A właściwie może spróbuje takiej ciekawostki bo z minusami -100 lub -5% do nawracania w tych prowincjach nie ma szans na nawrócenie, obawiam się tylko o nawrócenie Litwy i Czech za kilkanaście lat.
@Chaosorb: Religious ideas nie wezmę bo mam już humanist.
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: Może i racja. Za protestantów wciąż mam minus do unrest'a :)
Właściwie jeśli zapomnieć o tolerancji dzięki humanist to bonusy protestanckie są lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To +15% do podatków wpływa na całe państwo, czy tylko protestanckei prowincje?
  • Odpowiedz
@Dpdp: ciężko powiedzieć, w sumie wszystko jedno. Możesz trochę poczekać, żeby nie było aż tak gwałtownego skoku religious unity. Ale i tak raczej szybko powinieneś się nawrócić, więc to nie takie ważne.
  • Odpowiedz
@Dpdp: Czekaj jak najdłużej, po zmianie religii dostajesz bonus na 10 lat do nawracania katolików, kurde ale mam zazdro w tym momencie że w takim miejscu dostałeś ośrodek reformacji
  • Odpowiedz
@Wilt0n: Mi chyba tylko raz w Sieradzu albo dalej na zachód, plułem się bo liczyłem na przekonwertowanie litwy a tu d--a, w ogóle Litwa i jej religia to jakiś żart, przez 150 lat nie potrafią zmieni religii w prowincjach protestanckich
  • Odpowiedz