Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +10
dopoki na #linux nie bedzie mozna grac we wszystkie mozliwe gry
dopoki na #linux nie bedzie wszystkich sterownikow do sprzętu (nie mowie tu o sterownikach do sprzetu w pc)
dopoki #linux nie bedzie prostym i intuicyjnym systemem
nigdy nie dogoni #windows
jest 2025 rok linuksiarze spamuja tym linuchem kazdego dnia zamiast pochylic sie nad powyzszymi problemami. gwarantuje ze jakbym mogl np sprawic ze moj
dopoki na #linux nie bedzie wszystkich sterownikow do sprzętu (nie mowie tu o sterownikach do sprzetu w pc)
dopoki #linux nie bedzie prostym i intuicyjnym systemem
nigdy nie dogoni #windows
jest 2025 rok linuksiarze spamuja tym linuchem kazdego dnia zamiast pochylic sie nad powyzszymi problemami. gwarantuje ze jakbym mogl np sprawic ze moj

Wrrronika +15
Jedyne co mi w życiu potrzebne to:
Tlen
Woda
Kalorie
Tlen
Woda
Kalorie

Cześć programirki, tworzę własny projekt w Angularze i nie wiem jak obejść się z jednym problemem.
Używam Angular Ui Router w moim projekcie, i chcę użyć routera z parametrami by mieć stronę (ui-view) z wyszukiwaniem wyników, dajmy na to: example.com/search?query=aardvark, gdzie query to moje zapytanie. Controller używa $stateParams żeby uzyskać 'query'.
Jednocześnie gdzie indziej chcę mieć link/przycisk, którym chciałbym przywoływać ten sam ui-view, w ten sposób że gdy go wywołam, to otwiera to stronę z ostatnim wyszukiwaniem, bez zbędnego przeładowywania tego wyszukiwania.
Wymyśliłem, że potrzebuję controllera który zachowuje jakoś wcześniejszy stateParam gdy 'query' jest puste, ale wydaje mi się że powinien być jakiś mądrzejszy sposób który lepiej oddziela prezentację od logiki aplikacji.
Jesteście w stanie wymyślić jakiś lepszy sposób, by uzyskać takie zachowanie? Dzięki!
@qbol1234: co to znaczy bez przeładowywania tego wyszukiwania ? że nie robi zapytania/nie odświeża listy ? no to musiałbys zapamiętać cały wynik tego query, sprecyzuj o co chodzi, czy chcesz zapamiętywać tylko to co było w ostatnim query, czy cały wynik, ale ogółem to zapisać sobie obie wartości, w jakimś localStorage albo serwisie/factory, $rootScope albo app.value , query przekazać