Wpis z mikrobloga

#ror #rails #ruby #webdev

jaki format zrobic w rails, aby jak robie rails g scaffold image image:image imagebefore:image imageafter:image jaki typ dodac, abym mogl wczytywac i dodawac zdjecia itp? je zapisywac w bazie? uzywam psql :) da sie w ogole? bo image nie moze byc? moze data? zamiast image?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kulisz: dzięki zaraz sprawdze :D zobaczymy czy uda mi sie zrobić stronke, pełen wypas, cos ala portfolio, multijezyczne :) po wolutku czas sie rozwijać :) komentarze z którymi miałem wcześniej problem, to juz rozwiązane;) w blogu praktycznie brakuje tylko sesji użytkownika. A tak swoją droga jak zrobić to tak, np jak nie dam raw to nie mogę użyć html, jak dam to wszystko włącznie z skryptami, a mozna cos takiego
  • Odpowiedz
@kulisz: u mnie cos nie dziala :D uzywalem, ale po prostu nie ewzglednia formatowania tylko jest tak jakbym dal po prostu bez raw, chyba ze cos zle dalem, ale skoro nie syplo bledem, to powinno byc ok, a tak mi pisalo np tekst tekst itp :/ ale poprobuje pozniej jak wroce, bo lece sie szykowac, dzieki i do nastepnego :)
=====================================================================================================
  • Odpowiedz