Aktywne Wpisy
Krole +6
Wpadłem na ten materiał YT i pod koniec sprawdziłem ile wydałem kasy na Steam i O: K---A
BTW ile wydaliście na gry w Steam?
jak sprawdzić: Pomoc - Pomoc techniczna Steam - moje konto - Dane powiązane z Twoim kontem Steam - Wykorzystane środki zewnętrzne
#gry #pcmasterrace #steam #komputery
BTW ile wydaliście na gry w Steam?
jak sprawdzić: Pomoc - Pomoc techniczna Steam - moje konto - Dane powiązane z Twoim kontem Steam - Wykorzystane środki zewnętrzne
#gry #pcmasterrace #steam #komputery
b0dyload +65
Otworzylem laptopa bo cos glosno chodzil.. Ja j---e :O jakbym oglądał Diune
Czy istnieje jakaś tabela albo jakieś odniesienie - do przełożenia na język współczesny, w stylu RPG - do statystyk odnośnie bonusów dawanych przez "amulet" Krzyż?
Chyba nie wszystkie odłamy Chrześcijaństwa nakazują noszenie Krzyża - szczerze, nie mam zielonego pojęcia czy u nas jest to obowiązek czy tylko proboszcz straszył jak byłem dzieckiem... A skoro nie wszystkie mają w tradycji noszenie Krzyża, to już mamy dowód że #katolicyzm ma wpisane w wiarę że Krzyż posiada jakąś moc.
Więc mamy podstawowy modyfikator. Żeby Krzyż miał moc, trzeba w nią wierzyć. Ale co z pozostałymi zmiennymi?
Ile premii do statystyk ma zwykły Krzyż wystrugany z drewna przez starszego Pana, ile srebrny Krzyż odlany ze srebra, ile odlany ze złota a ile odlany z białego złota pokryty wolframem z wstawkami z diamentów? Czy to zależy od majątku właściciela i tego ile trudu kosztowało pozyskanie Krzyża?
No i co ze Święceniem? Rozumiem że taki nie poświęcony ma gorsze statystyki, albo jest pozbawiony części ochrony?
A czy Święcenie Krzyża na Jasnej Górze jest silniejsze gdy idzie się z pielgrzymką krakowską, kaszubską czy podjedzie samochodem?
Czy lepsze jest Święcenie na Jasnej Górze czy w Licheniu, albo w Rzymie?
Czy mocniej Święcił Jan Paweł II czy Franciszek? Czy to że JPII został Świętym ma znaczenie dla udzielonych wcześniej błogosławieństwo?
Zakładając że drewniany polakierowany Krzyż zanurzony w wodzie daje:
+ 10 do ochrony przed osaczeniem przez demony
+ 10 do ochrony przed złymi wypadkami
+ 10 do ochrony przed s------------m
To czy Święcenie na Jasnej Górze doda +10 do bezpośredniej ochrony przed demonami? Albo, czy jeśli byłby to srebrny Krzyż to ochrona wynosiłaby + 15?
Jest to poważne pytanie z mojej strony - a przełożone w ten sposób ponieważ chce uzyskać dowód czy drałowanie do Rzymu, albo w pielgrzymce ma jakikolwiek sens, i czy nie lepiej kupić Wodę Święconą w sklepie z kościelnymi gadżetami i wrzucić tam drewniany Krzyżyk na 24 godziny?
#wiara #religia #katolicyzm #chrzescijanstwo #chrzescijanie #protestantyzm #kosciol #pielgrzymka #jasnagora #statystyki #krzyz #jezus #bog
no chyba jednak są xD
Mówisz więc że noszenie Krzyża jest bez sensu, tak samo jak jego Święcenie bo nie robi on nic oprócz tego że wisi?
A osoby które z różnych powodów całują swój Krzyż wykonują pozbawioną znaczenia czynność?
Twierdzisz że demonów nie ma, a sataniści to nie jest chodzące s-----------o przed którym powinniśmy się strzec?
Komentarz usunięty przez autora
Bo jakoś sobie nie przypominam by ksiądz cokolwiek zwracał uwagę na "koloniach z Caritasu" na kupowane talizmany produkcji chińskiej.
Natomiast każdy mówi o tym że Krzyż ma moc. Każdy podkreśla moc Święceń. W miejscach które podejrzewa się o działanie s-----------a wiesza się Krzyże by był spokój. Więc co, pół
Piszę tutaj gdyż od wielu lat zadaje na wykopie różne pytania - a myślę że po to m.in. powstał Mikroblog, by nie zaśmiecać pytaniami Głównej. Jestem też leniwy, a zadanie pytania na Wykopie było szybsze. Do "źródła" miałem zamiar się zwrócić w drugiej kolejności.
No i skoro na bazie swojej wiedzy mówisz, że myślenie że Krzyż posiada moc, prowadzi do błędnego pojmowania wiary - to znam całe rzesze ludzi,