@vctssxpz: @CrtZ: typowe prawackie manipulacje, wszystko wzięło się stąd że skrytykował w pewnych kwestiach książkę o zbrodniach Czerwonych Khmerów
The basic facts of the Cambodia issue are these: In June 1977, Chomsky and Edward Herman published a study in the Nation, in which they reviewed how scholarship and the mainstream media treated different reports of atrocities in Cambodia. One of the books they reviewed was in French, by
To cite a few cases, they state that among those evacuated from Phnom Penh, “virtually everybody saw the consequences of [summary executions] in the form of the corpses of men, women and children rapidly bloating and rotting in the hot sun,” citing, among others, J.J. Cazaux, who wrote, in fact, that “not a single corpse was seen
https://chomsky.info/19770625/ - bardzo ciekawa ta krytyka, wylewa się z niej obiektywizm, bezstronność i zdolność do przypuszczenia zbrodniczości reżimu Pol Pota. Tak było! xd
tak napisał autor tej ksiązki w amerykańskiej przedmowie
@grazwydas: ale w tym przypadku na postać Chomsky'ego i jego poglądów należy patrzeć przez pryzmat naukowego dorobku(chodzi mi głównie o model propagandy). Do tego ten naukowy rodowód Noama Ch. ewidentnie odbija się echem na jego filozofii/poglądach(bardzo "pragmatyczne" spojrzenie na politykę/niechęć do zbytniego teoretyzowania)
widzę ze dużo wiesz na temat poglądów Chomskyego :) A Żakowski też jest tak znienawidzony przez polski establishment, z inwigilacją przez służby specjalne włącznie? Nie wiedziałem lol
źródło: comment_OBQOaQDiVjwImmysAJz5BE7NmW8rK19Q.jpg
Pobierz@CrtZ: brednia.
tak napisał autor tej ksiązki w amerykańskiej przedmowie
źródło: comment_cku1WDld18Z6bGX6SNOpSRpnhzLNafly.jpg
PobierzNie ma to jak zrównać z ziemią kilkudziesięcioletni dorobek naukowy Chomsky'ego, tylko dlatego, że nie zgadzasz się z jego poglądami(?)
widzę ze dużo wiesz na temat poglądów Chomskyego :) A Żakowski też jest tak znienawidzony przez polski establishment, z inwigilacją przez służby specjalne włącznie? Nie wiedziałem lol