Wpis z mikrobloga

Mam już postanowienie noworoczne! Chcę poczuć wiatr we włosach i kupić #motocykl 125ccm za mniej niż 4k PLN. Najlepiej nowy ale niekoniecznie i dla totalnego amatora. W życiu jeździłem tylko na rowerze i dwa razy na p------u jako pasażer ( ͡° ͜ʖ ͡°) a już w lvl ma trójkę z przodu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam gdzie sobie pośmigać, żeby się pouczyć i chcę najpierw nabrać podstawowych umiejętności a dopiero po tym zapisać się na kurs.
Czy ktoś z pod #motocykle jest w stanie mi doradzić od jakiej maszyny powinienem zacząć? Czy są jakieś dobre strony lub videoblogi dla takich laików jak ja?
#pytaniedoeksperta #postanowienia2016
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NutsCracker: na mirko był filmik z facetem w UK na Husquarnie Nuda 900 R () coś pięknego ale na dzień dzisiejszy poza zasięgiem. Bardzo kręcą mnie motocykle z dużą okrągłą lampą z przodu bez owiewek i zbędnych dupereli. Wydają mi się mega męskie a kryzys wieku średniego motzno ;)
  • Odpowiedz
@Bociek01: Honda CBF, CB, Rebel (CBR raczej nei chcesz bo nie pasuje do wyglądu :D), Suzuki GN, Yamaha YBR (swego czasu b.popularna w szkołach nauki jazdy i WORDach)

A, i oglądaj z kimś kto ma pojęcie jakieś o motocyklach.
  • Odpowiedz
@Bociek01: wg mnie za mały budżet. Ja przechodziłem to 1.5 roku temu, jak wchodziła ustawa 125ccm. Kupilem wtedy skuter 125, teraz już mam moto,. ale wracając do budżetu, musisz kupic jakieś ciuchy za min. 1000, kask 500, rękawiczki, buty itd. Ja na wejście w tą zabawę wydałem 25k (sam skuter 20) a i tak po jednym sezonie 125 okazało sie zbyt mala pojemnościa, zrobiłem A i kupiłem moto. Tak na
  • Odpowiedz