Czytał ktoś może https://sourcemaking.com/design-patterns-book? Artykuły, które wg. opisu są fragmentami z książki, są dość fajnie i zwięźle napisane. Tylko czy całość to nie kolejny gniot? ;)
@kiler129: strona wygląda na fejk xD programiści źle stawiający myślniki. Nauczenie się 28 patternów w 3 dni. Koleś z Indii jak ze stron "jak zarabiać 5 tysięcy miesięcznie w domu".
@Drakalen: Ja wiem czy fejk? Od dość dawna mam ją w zakładkach a w sumie z okazji świątecznych porządków zajrzałem ;) Uczenie się patternów ot tak z książki to bezsens kompletny - przeczytać, mniej więcej pamiętać i nauczyć się w praktyce to jedyny sposób. Czasami jednak trzeba zajrzeć.
@Melcma: Też na to zwróciłem uwagę, ale fakowe opinie to norma obecnie. Z drugiej strony jak spojrzeć na profil autora:
Artykuły, które wg. opisu są fragmentami z książki, są dość fajnie i zwięźle napisane. Tylko czy całość to nie kolejny gniot? ;)
#ksiazki #programowanie
Uczenie się patternów ot tak z książki to bezsens kompletny - przeczytać, mniej więcej pamiętać i nauczyć się w praktyce to jedyny sposób. Czasami jednak trzeba zajrzeć.
@Melcma: Też na to zwróciłem uwagę, ale fakowe opinie to norma obecnie. Z drugiej strony jak spojrzeć na profil autora:
Komentarz usunięty przez autora