Wpis z mikrobloga

@ViZ_PL: Co innego parada, co innego jakiś cyrk w rodzaju pochodu z wroną z czekolady, która ma niby reprezentować polskiego orła oraz na rozrzucaniu tony propagandowych ulotek. Plus cały przekaz w stylu taniej propagandy sukcesu, rodem z PRL-u, coś jak wesoły Romek grający z okazji dnia pieszego pasażera.

Poza tym, biorąc pod uwagę jak lewactwo opluwa każdą patriotyczną uroczystość, jakoś mi ich nie żal, gdy cały internet toczy z nich beke,
@Piotrr80: Dlaczego propaganda sukcesu? Nie mamy żadnych osiągnięć, z których możemy być dumni? Mamy całe życie narzekać, a potem oburzać się, kiedy ktoś powie, że jesteśmy smutnym narodem? Świat nie dzieli się na lewactwo i prawactwo, jest jeszcze masa ludzi, którzy mają w dupie politykę i chcą się po prostu cieszyć z tego że żyją w Polsce bez ryzyka, że jedna albo druga strona im #!$%@?.

BTW, ta 'beka' jest robiona
@ViZ_PL: Propaganda sukcesu i to tania. Już samo motto jest dość chamskie i protekcjonalne: "Polaku nie bądź ponury." Środowiska stojące za promocją tej imprezy (głównie GW) całą swoją działalność opierają na wyszydzaniu polskiej dumy i sztucznym kreowaniu "polskich win", za które powinniśmy przepraszać Żydów, Niemców i Rosjan. Teraz nagle, gdy w Polsce sytuacja pogarsza się z każdym dniem, te same środowiska obcesowym tekstem "nie bądź ponury" i żałosnym pomysłem czekoladowego orła
@Piotrr80: Dlaczego mówisz w liczbie mnogiej? Ja nigdy nie obrzucałem gównem np takiego marszu niepodległości. To że jedna strona zachowuje się tak, a nie inaczej nie oznacza, że druga musi im odpłacać tym samym - eskalacja podziałów i konfliktów nie poprawi sytuacji w kraju. Jeśli akcja jest pozytywna nie widzę nic przeciwko. Z resztą, wnioski wyciągnę dopiero pojutrze, kiedy będzie po wszystkim.