Wpis z mikrobloga

Siatkówka to jest u nas tak niedoceniany sport.... A jestesmy najlepsi na świecie w tej dyscyplinie a wiekszosc woli naszych kopaczy ktorzy jakimś cudem dostaną się na mundial czy euro..
#siatkowka #mecz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MarianPazdzioch69: większość woli nie tyle naszych kopaczy co piłkę nożną. Bo to po prostu sport który ich bardziej interesuje. I nie potrzeba tutaj sukcesów bo w tym zainteresowaniu nigdy o sukcesy nie chodziło. A oglądają kopaczy dlatego, że lubią piłkę nożną i akurat przez to, że nie ma w tym czasie meczy ligowych.
  • Odpowiedz
@MarianPazdzioch69: Ten sport nikogo nie obchodzi. Jesteśmy w nim dobrzy tylko dlatego, że u nas jest popularny, bo w innych dyscyplinach dajemy d--y. W takim USA w siatke grają ludzie co w kosza byli za słabi, a i tak są zawsze w czołówce i to ma być poważny sport xD? Ten sport liczy się tylko na IO a tam zawsze nasi dają d--y xD
  • Odpowiedz
@MarianPazdzioch69: Jestem ciekaw ilu z tych kibiców siatki odpalających mecze od wielkiego dzwona, bo znowu polacy grają o puchar myszki miki, śledziłoby ten sport gdyby nasza kadra przestała wygrywać.
  • Odpowiedz
@MarianPazdzioch69: Finały Mistrzostw Świata w siatkówce gromadzą przed ekranami od kilkunastu do kilkudziesięciu milionów widzów na całym świecie, co oznacza, że globalna widownia siatkówki jest od kilkudziesięciu do nawet stu razy mniejsza niż w przypadku piłkarskiego mundialu. Co ciekawe, ze względu na ogromną popularność tej dyscypliny w naszym kraju, Polska generuje bardzo dużą część całej światowej widowni telewizyjnej tych turniejów
  • Odpowiedz
@MarianPazdzioch69: No ja mam z siatkówką taki problem, że to taki sport dla słabych graczy, a przynajmniej takie jest wrażenie z oglądania. Oglądasz piłkę kończy się mecz ci zawodnicy chodzić nie mogą ze zmęczenia, oglądasz nba to oni tam płuca wypluwają, ręczna to na noszach ich muszą znosić. Siatkówka, no dziś meczyk, jutro meczyk, pojutrze meczyk, a tak własciwie to chłopaki mogą jeszcze w czyms innym wystartowac, bo sie nie
  • Odpowiedz
nikt oprócz Polski nie bierze siatkówki na poważnie.

@kamiloslav:
A co znaczy brac na poważnie piłkę nożną? Modlisz się do piłkarzy, przeżywasz, płaczesz?
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@MarianPazdzioch69: jakby Lewy stwierdził, że odpuszcza w sumie już piłkę nożną i się bierze za siatkówkę, to z jego mentalem po roku jest najlepszym siatkarzem na świecie. Nieironicznie.

Jakby najlepszy siatkarz na świecie stwierdził, że w szczycie wieku i kariery weźmie się za piłkę to może po roku byłby na poziomie V ligi polskiej przy dobrych wiatrach.
  • Odpowiedz
@MarianPazdzioch69: dlatego że siatkówka jako sport jest wymagająca, oczywiśćie na logikę to wystarczy siatka i 4 osoby, ale w praktyce by to miało i ręcę i nogi to trzeba by z setki milionów wpompować w wgl miejsca mające chociaż tę j----ą siatkę

tymczasem ja z ziomkiem, w wieku 7 lat se kopiemy puszkę po coli i udajemy messiego
albo nawet teraz biorę piłke na miasto i sobie idę i kopię
  • Odpowiedz