Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +308
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
KosmicznyBarszcz +939
Jesteście gotowi na najgorszy świąteczny mem? Trzymam go na dysku od miesięcy, doczekał się XD
#heheszki #humorobrazkowy #opiebandyto
#heheszki #humorobrazkowy #opiebandyto
źródło: IMG_4892
Pobierz

ten kod działa i robi co ma robić ale czuje ze jest brzydki (przerabia pliki ze strony ZTM-u w #gdanks na jakiś format do analizy)
wyśmiejcie go czy coś bym wiedział co poprawić
http://pastebin.com/mXMehTcZ
jak to powinnem zrobic więc (to pętla jest gdzie date i lines się zmienia reszta hardcode)
@kisi3l:
PEP8 wyraźnie mówi:
Argument o czytelności to subiektywna opinia. Przypomina mi historię, gdzie w u kogoś w firmie zakazali używania operatorów ternarnych, bo ktoś stwierdził, że są nieczytelne.
Ale co nie działa? Jakiego błędu? Mam na myśli linię nr 32.
@wytrzzeszcz: pewnie mniej wydajniej ale na pewno najładniej:
a) stary format z printfa (FYI, nie powinieneś już używać)
calendar.write("%sP,1,1,1,1,1,0,0,%s,20220923\n" %a rozmowa była o łączeniu stringów i tylko odniosłem się do łączenia stringów ;)
Jeśli lepsze by było csv.writer to go tam użyjcie, ja nie znam więc się na jego temat nie wypowiadam.
if last = 0 ??
chciałem wykryć 2 zera w ciągu