Wpis z mikrobloga

Waga się zgadza, ale gdzie indziej kupując łososia (nie mówię tu nawet o Polsce) mniej więcej widać "na oko" ile tego jest. Tutaj ten cały łosoś stanowi połowę tego, jak wielkie jest opakowanie... po prostu szkoda, że robi się takie pułapki i na zakupach trzeba uważać. moja specjalizacja jest inna
  • Odpowiedz
@Anaris @KaszaJaglana @draqul Oczywiście, że wszystko się zgadza, ale nie widzicie w tym jednak czegoś zdrożnego, nie przeszkadza wam takie coś? Tak jak z internetem - 100mbps, ale tak naprawdę mniej, bo 100mbps razem z ramkami TCP - i ty kliencie masz o tym wiedzieć. Jak z samochodem - no nówka prawie nie śmigana, bo sklejona z 5 innych fur. Mnie takie coś po prostu razi, takie sztuczne podbijanie
  • Odpowiedz
@KaszaJaglana: Nie. Szczęśliwy bym był, gdybym widział pasek o konkretnej grubości i długości. Tutaj widzę pasek i pudełko długie, więc w domyśle myślę, że ten pasek ciągnie się do końca pudełka. Kupiłbym łososia obok, tańszego i lepszego o tej samej masie. Czy wykopki mają mentalność niewolnika? Co mnie obchodzi gramatura czy inne badziewie? Gdyby jakikolwiek producent w Niemczech coś takiego zrobił, to by była awantura. U nas ludzie tacy jak
  • Odpowiedz
@dutkiewicz: serio nie rozumiem Twojego problemu. Ryba to praktycznie sama woda, a tu masz wędzonego na gorąco, więc taka ryba traci 50% objętości przy tym procesie xD Zresztą ryba jest tej samej wielkości co na grafice w lewym dolnym rogu.
  • Odpowiedz