Wpis z mikrobloga

@wytrzzeszcz: jak najprostszy, o-----ć i zapomnieć. Jak weźmiesz trudny to się będziesz tylko męczył, niech do tego dojdzie z-----y promotor i pozamiatane.
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: jak coś jest proste to nie jest w------e za dużo się naoglądałem "p---------a sie" z dyplomem, sam użerałem się z promotorem na inź. Szkoda czasu, brać coś prostego najlepiej pod opieką promotora który pomaga. A jak nie pomaga to nich nie rzuca kłód pod nogi.
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: Podłącz różne owoce do mikrokontrolera i mierz ich pojemności elektryczne. Dotknięty owoc ma inną, w ten sposób możesz zrobić np. fortepian z bananów. Dodaj jakąś kreatywną funkcjonalność (ja wiem, pamiętanie utworów, jakaś transformacja, konwersja itd.), do tego ekranik czy coś. Chociaż może za proste.
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: Kumpel na EiT robi ściemniacz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Taki zwykły, ściemniacz do żarówek. Tyle, że to będą LEDy, a zwykłym potencjometrem nie ściemnisz LEDów, więc robi to na przyciski, które ustawiają procent mocy początkowej żarówki i jakiś mikrokontroler. Mówi, że całość to dwie godziny z lutowaniem, trzy z opakowaniem tego w jakieś ładne pudełeczko ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: Gaze tracking jest fajny. Może zbudować wirtualną scenę 3D z klockami podatnymi na grawitacje i dać użytkownikowi możliwość podnoszenia klocków siłą woli ().
  • Odpowiedz