Wpis z mikrobloga

Data 02 sierpień 2006 - 22:06 powinna zapaść w pamięci każdemu użytkownikowi internetu. Tego dnia użytkownik RS opublikował na forum PurePC jak się później okazało legendarny przepis na pizzę, który do dnia dzisiejszego używany jest przez wielu domowych kucharzy. Pizza by RS.

Dzisiaj robię pizzę wg jego przepisu i postanowiłem dodać ten wpis ( ͡° ͜ʖ ͡°)

[ #gotujzrs #pizza #gotujzwykopem ]
L.....n - Data 02 sierpień 2006 - 22:06 powinna zapaść w pamięci każdemu użytkownikow...

źródło: comment_aDiAwdR86H8Ih89wNtVqUtx5nSrsY4Kc.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: @zly_dzien: Na dwie pizze o średnicy około 25 cm :
Około 270g mąki krupczatki ze szczyptą soli
Około 130ml ciepłej wody mieszam z opakowaniem suchych drożdzy
Mieszam dokładnie jedno z drugim, w razie potrzeby dodaję mąkę/wodę, ciasto przy zagniataniu ma odchodzić od ręki ale być miękkie i elastyczne. Zagniatam dobre 10 minut, formuję dwie kuleczki, kładę je na desce posypanej bułką tartą i przykrywam wilgotną ściereczką. Leżą sobie przynajmniej
  • Odpowiedz
@siabadabada: pieczarki dają strasznie dużo wody - jak dasz ich zbyt wiele to puszczą soki i rozleje się to to po cieście. Jak robisz cieniutkie ciasto i nie przesadzasz ze wszystkim innymi składnikami to te 3 pieczarki są naprawdę wystarczające (krój cieniutko ;) )
  • Odpowiedz