Aktywne Wpisy

LukaszN +307
Jak sprawiłem, żeby dzieci pracowały na rodzinny portfel?
Wielu z Was pyta, w jaki sposób udaje mi się śledzić newsy o spółkach w portfelu i jednocześnie analizować nowe podmioty.
Odpowiedź jest prosta - korzystam z przewagi konkurencyjnej, którą sam sobie wypracowałem: dzieci.
Nie
Wielu z Was pyta, w jaki sposób udaje mi się śledzić newsy o spółkach w portfelu i jednocześnie analizować nowe podmioty.
Odpowiedź jest prosta - korzystam z przewagi konkurencyjnej, którą sam sobie wypracowałem: dzieci.
Nie
źródło: obraz
Pobierz
Alzena +243
A tymczasem u mnie gulasz wołowy w towarzystwie placków ziemniaczanych. Testowałam grubość startych ziemniaków i chyba na grubszych oczkach smakują mi najbardziej 🍲
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

źródło: comment_oX4Uy2XPlYgjIoSEttSmEnRH2COyv7ut.jpg
Pobierz@Apurimac: Jak już to prędzej: geometria, zawieszenie, manetki, hamulce, kaseta/korba (przełożenia).
Sama przerzutka ma niewielki wpływ na jakość zmieniania przełożeń (no, może z wyjątkiem sprzęgła) a łańcuch łańcuch to część eksploatacyjna która po roku (albo szybciej) i tak szybko będzie zmieniona.
@Apurimac: Mówi człowiek który w rowerze "MTB" za <1000zł stawia na pierwszym miejscu masę...
Po pierwsze - nie odnosiłem się do konkretnego roweru, a do wymienionej przez ciebie kolejności elementów na które należy zwracać uwagę.
Odnośnie geometrii - nie do końca są to różne rzeczy, bo i tu i tu skopana geometria będzie się odbijała zarówno na twoim ciele (bóle, mrowienia, nadmiernie obciążone stawy) jak i komforcie oraz wydajności. Jedyną różnicą w przypadku MTB jest trochę większa tolerancja, oraz bardziej dynamiczny sposób jazdy (wymuszający
@Apurimac: Źle. W rowerze za 800zł osprzęt będzie szrotem. Czasem dadzą jedną lepszą część która nic nie zmieni. Urywanie masy będzie pochodzić redukcji ilości materiału a nie jego jakości i technologii produkcji, czyli kosztem wytrzymałości i bezpieczeństwa. Jeżeli chcesz kupić nowy rower MTB za 800zł to będzie to rower który tylko wygląda jak MTB. Równie dobrze możesz być konsekwentny