Wpis z mikrobloga

A czemu nie chcesz, żeby miała windowsa?

@Vasek: żeby miał pretekst czasem do niej przyjsc, wiesz, a to sie Xy wysypia a to jakies updejty, a takto bedzie dzialać i spokoj
  • Odpowiedz
@Vasek: Powiem Ci, że mam w pracy około 10 komputerów pracujących pod win10 i mógłbym książkę napisać z cyrkami które odchodzą. Łącznie z takimi które w 100% odcinają użytkownika od komputera.
  • Odpowiedz
@carlo497: mi się różne ustawienia same znieniają. i nie mam na myśli tych związanych z wysyłaniem danych, a nptapeta na ekranie blokady zmieniła się w pokaz slajdów, albo ustawienia touchpada same się zmieniają
  • Odpowiedz
@chomikgumiok: takie coś to jeszcze spoko. Ustawiłem udział sieciowy na serwerze z logowanie za pomocą indywidualnego konta i hasła. Co jakiś czas ktoś nie ma dostępu do plików a ja w logach serwera widzę, że system zmienił sobie hasło dostępu.
Nie wiem jak on to robi ale jak dostaję telefon za jakimś naprawdę dziwnym, nietypowym problemem to zawsze w ciemno strzelam, że chodzi o win10 i po zalogowaniu po vnc
  • Odpowiedz
@Vasek: @r_dest: Dwa powody:
1) Nie chcę kupować droższego komputera z droższym systemem - podstawowy powód,
2) nie chcę się męczyć z toolbarami, wirusami itp,
3) nie znam się na windowsie - taka prawda( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zippyo: Łatwo. Zainstaluj jej windowSsa i zostaw #rozowego sam na sam z laptopem. Za kilka miesięcy będzie mieć dość toolbarów co się

same zainstalowały

I wtedy jakiegoś Minta zainstaluj
  • Odpowiedz
@Vasek: U mnie w szkole na jednym stanowisku Windows wyrzuca Blue Screen of Death nawet 5 razy w ciągu lekcji. Powód? Ponoć sterowniki do karty sieciowej. Mimo, że karta taka sama jak na pozostałych 15 stanowiskach z takimi samymi sterownikami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zippyo: No to może odpal jej Minta czy coś z Live CD i pokaż jak to działa? I powiedz, że zainstalowane będzie chodzić szybciej niż winda. (Tylko jej Ubuntu nie instaluj, bo będzie mówiła, że ma jakieś toolbary z reklamami na dashu. #pdk )
  • Odpowiedz