Wpis z mikrobloga

@Vasek: Powiem Ci, że mam w pracy około 10 komputerów pracujących pod win10 i mógłbym książkę napisać z cyrkami które odchodzą. Łącznie z takimi które w 100% odcinają użytkownika od komputera.
@carlo497: mi się różne ustawienia same znieniają. i nie mam na myśli tych związanych z wysyłaniem danych, a nptapeta na ekranie blokady zmieniła się w pokaz slajdów, albo ustawienia touchpada same się zmieniają
@chomikgumiok: takie coś to jeszcze spoko. Ustawiłem udział sieciowy na serwerze z logowanie za pomocą indywidualnego konta i hasła. Co jakiś czas ktoś nie ma dostępu do plików a ja w logach serwera widzę, że system zmienił sobie hasło dostępu.
Nie wiem jak on to robi ale jak dostaję telefon za jakimś naprawdę dziwnym, nietypowym problemem to zawsze w ciemno strzelam, że chodzi o win10 i po zalogowaniu po vnc widzę
@Vasek: U mnie w szkole na jednym stanowisku Windows wyrzuca Blue Screen of Death nawet 5 razy w ciągu lekcji. Powód? Ponoć sterowniki do karty sieciowej. Mimo, że karta taka sama jak na pozostałych 15 stanowiskach z takimi samymi sterownikami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)