Wpis z mikrobloga

Mirki od #prestashop #webdevhelp #webdev
jako, że przez mój (przebudowany) szablon nie mam nagłówka H1 na stronie głównej i ma następujące H2
H2: Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
H2: Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
postanowiłem coś z tym zrobić.

Znalazłem taki oto wpis na stronie firmy artefakt:

Domyślnie PrestaShop w szablonie ustawia dla kategorii nagłówki H1 zgodnie z nazwą kategorii. Jeśli chcemy mieć nad tym większą kontrolę, możemy do tego wykorzystać pole keywords. Google od dawna nie zwraca już uwagi na znacznik keywords. Skrypt umożliwia nam zdefiniowanie znacznika keywords dla każdej strony. Wykorzystajmy więc to na własne potrzeby. Z pliku header.tpl usuwamy wyświetlanie tego znacznika w nagłówku strony. Następnie w pliku category.tpl, w miejscu gdzie wyświetlany jest nagłówek H1, sprawdzamy czy jest ustawiona zmienna $category->meta_keywords. Jeśli tak wyświetlamy ją w znaczniku H1, jeśli nie wyświetlamy $category->name. W taki prosty sposób mamy możliwość ustawienia dowolnych wartości H1 dla wybranych kategorii z poziomu panelu administratora.

Jestem zielony, ale chętnie zagłębiłbym się w temat. Nie znalazłem w necie żadnych dodatkowych informacji na temat tego sposobu ustawiania H1.
Czy może ktoś wytłumaczyć jaśniej co mam zrobić w pliku category.tpl?
Obecnie wzmianka nt H1 wyglada tak:

{$category->name|escape:'html':'UTF-8'}{if isset($categoryNameComplement)} {$categoryNameComplement|escape:'html':'UTF-8'}{/if}

===============================================================================================================================
  • 3