Wpis z mikrobloga

Nie wiem co mam robić... W sobotę mam płynąć na wyspę Kho Pi Pi, ale od dwóch dni non stop pada deszcz. I to nie taki zwykły deszcz, tylko jest ulewa.

Jak sprawdzam pogodę to w kolejne dni też ma ciągle padać. To bez sensu płynąć na wyspę, ale z drugiej strony co mam robić... Przecież nie będę siedział w Ao Nang dwa tygodnie.

Codziennie na śniadania chodzę do takiej fajnej restauracji. Kelnerka już mnie kojarzy i widzi, że ciągle przychodzę sam i dziś mnie podpytywała skąd jestem, co tu robię, jak długo tu będę itd. I zapytała czy nie czuje się samotny xD Nie wiem czy na mnie leci czy chce sprzedać mnie na organy xD

I tak myślałem o tej samotności, bo w sumie jestem sam w obcym kraju na końcu świata. Ale nie czuje się samotny, może za krótko tu jestem. A może taki jestem, że średnio potrzebuje ludzi - nie wiem. Mam stały kontakt z rodziną i znajomymi z Polski. Mam też mirko więc nie jest źle ()

Na zdjęciu widok z mojego balkonu.

#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąco
#podroze #samotnosc
lubie-sernik - Nie wiem co mam robić... W sobotę mam płynąć na wyspę Kho Pi Pi, ale o...

źródło: IMG_20260702_234516

Pobierz
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@lubie-sernik: Trzymaj się miras. 60 dni się będzie kończyć. Gdzie następny trip? Bo jak Wietnam, to może się spotkamy. Wiza już jest, ale nie mogę się zebrać. Te kilka ciepłych dni w kraju wybiły mnie totalnie z rytmu. W taki gorąc nie chciałbym trafić. Ewentualnie zostaje Hokkaido. Właśnie zaczynają się tam 2 najcieplejsze miesiące. Ok. 20-24°C w dzień.
  • Odpowiedz
  • 3
@Jgruyf: Nie wiem, czy nie będę starał się o przedłużenie o 30 dni. I nast. kierunek to właśnie Wietnam :) Więc będę w Wietnamie w sierpniu albo wrześniu.

O Hokkaido też wygląda interesująco
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: Jak byłem w Ao Nang to byłem w hotelu BlueSotel, 400m od miejsca gdzie teraz jesteś, fajnie było.

Ja bym mimo pogody płynął na wyspę zgodnie z założonym planem i sprawdzał co wyspa na do zaoferowania przy takiej pogodzie. Nie będzie chyba padać 24/7
  • Odpowiedz
  • 0
@twelve12: kojarzę BlueSotel bo patrzyłem na niego. Ale wziąłem mega budżetową opcję i jestem mega zadowolony. Dali mnie do świeżo wyremontowanego pokoju za 80 zł na dobę.

No chyba zrobię tak jak piszesz. Bo w Ao Nang już za długo jestem ale podoba mi się tutaj. I nawet ta plaża tutaj nie jest taka zła.
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: tak naprawde jak zastanawiasz się nad czymś, to myślisz sam, więc zawsze jest się samotnym. Bycie samotnym to część bycia sobą. Jak inaczej moze byc? Urodziłeś się sam i umrzesz też Ty, a nie Ty i inne osoby obok Ciebie. Pamiętaj, że u Azjatek masz taką samą łatwiznę jak typowa subsaharyjska tarantula u nas czy Amir, więc korzystaj :)
  • Odpowiedz
Kelnerka już mnie kojarzy i widzi, że ciągle przychodzę sam i dziś mnie podpytywała skąd jestem, co tu robię, jak długo tu będę itd. I zapytała czy nie czuje się samotny

@lubie-sernik: jutro powie, ze kolega jest za duzy ulaniec jak dla miejscowych freelancerek ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz