Wpis z mikrobloga

Mircy, zbieram na wyjazd do USA, już dawno o tym marzyłem, po wyborach będzie trudniej ale będę walczył o siebie.

Potrzebuje ze 20 koła, przy pensji wykopowego programisty i diecie studenta to realne. Czy ktoś z Mirków wie, jaka jest najkrótsz droga, żeby #!$%@?ć z #!$%@?, na stałe do USA ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#oswiadczenie #kiciochpyta #gorzkiezale #usa #testoviron #wybory
Pobierz N.....k - Mircy, zbieram na wyjazd do USA, już dawno o tym marzyłem, po wyborach będz...
źródło: comment_HAbCg7mX13rIBstO0bZkPbKswFLY1r7j.jpg
  • 24
@NieTakiCebulak: Ewentualnie jak ktoś udowodni, ze w stanach nie ma osoby która nadaje się na konkretne stanowisko i potrzebują akurat Ciebie na dane miejsce pracy to wtedy masz pozwolenie pobytu zalatwiane w jakiś sposób przez pracodawcę, ale tylko na czas pracy (jak Cie zwolni to sorry, wracasz). Nie wiem dokladnie jak jest z tą opcją właśnie
@NieTakiCebulak: No można, ale najpier musisz przekroczyć określony czas ogólnie pobytu tam. Nie pamiętam dokladnie. Właśnie nie wiem jak to jest, czy czasem nie jest tak, że musisz być jej mężem... Nie szukałam info pod tym kątem bo sama jestem dziewczyną i mi by nikt dziecka nie urodził xd kurde, wiele czasu poswiecilam na to szukanie możliwości legalnego pobytu i wychodzi na to, ze najpewniej to ślub z Amerykaninem jakiś fikcyjny
@NieTakiCebulak: Spoko to zróbmy tak, ze ja wezmę ślub z jakimś Johnem czy innym Patrickiem, bede miała obywatelstwo, poczekam ile trzeba, potem się rozwiodę i wezmę ślub z Toba i będziemy mieli co chcemy xD A tak szczerze to pewnie sie ubezpieczyli na wypadek takich kombinacji tez :D