Wpis z mikrobloga

Witam mirki, powiedzcie Mi czy tylko mnie to #!$%@? jak ludzie nazywają Cie chudym ? Lub chudzielec z Ciebie ? To tak samo jak powiedziec do grubego ze jest gruby i ale z Ciebie grubas.. Tak sie człowiek urodził wiec niech zamkną te mordy. Ja rozumiem jak ktoś powie raz ale czasami mam juz dość. Jakiś czas temu zacząłem chodzic na siłownie, gdyz miałem dość siebie, chce bardzo przybrać na wadze, lecz jest Mi strasznie ciezko z powodu mojej przemiany. Wiem jak ćwiczyć, mam trening własny, jedyny moj problem to dieta, nie wiem po prostu co ile jesc i w jakich ilościach. Wiem, ze najlepej jak sie wazy i oblicza dzienne spożycie, tylko nie wiem w jakich ilościach i jak to spożywać i co ile i co dokładnie np na śniadanie i kolacje i w miedzyczasie. Chciałbym jesc 5 posiłków dzienne i rosnąć, meczy mnie juz gadanie ludzi ze jestem chudy. Wazę 65kg na 180cm. I tu rodzi wie pytanie do was mirki czy dalibyscie jakas pomoc ? Choc w ułożeniu diety ktora nie bedzie zbyt trudna, moze sie wszystko opierać nawet na ryżu z kurczakiem i marchewka jako najczęstszy posiłek, tylko chciałbym pomocy małej bo juz czasami nie wyrabiam :/ jezeli mozna to nawet na pw, nie chce robic spamu. #fitness #silownia #mikrokoksy
  • 26
@Malin_kg: wiesz ila Ja potrafię zjesc ? Na prawde sporo i do tej pory az tak dobrze nie działało, juz nie mowie o liczeniu, napisałem ze to podobno najlepiej jest lecz chciałbym wiedziec co jesc i zeby była mała różnorodność, moge np 2x dzienne tego kuraka z ryżem ale nie mam pojęcia co na śniadanie, często jem płatki owsiane i do tego cos jeszcze. Największy problem to kolacja
@pokey: nie wiem co jesc, jakie posiłki i mniej wiecej kiedy, to ze liczy sie to tylko napisałem, ze jest najlepej lecz nie wazę bo wydaje Mi sie ze nie ma sensu gdy nie mam jeszcze pełnej wiedzy. Jedyne czego potrzebuje to choc przykładowa dieta np na 3 dni zawierająca 5 posiłków w ciagu całego dnia, prosiłbym o taki typ porady.
@Mslukasik: To zacznij wazyć. Tu nie trreba wiedzy tylko wagę, a wyniki wpisuj w kalkulator kalorii (np. myfitnesspal, lub potreningu.pl).
Co z tego, że ja Ci rozpiszę 3 dni? A co zjesz w pozostałe 362?
Podaj swój wiek i ilość treningów w tygodniu.
@pokey: to ważyć zacząć moge ale jakie dokładnie posiłki mam ważyć, nie moge na śniadanie obiad i kolacje kurczaka jesc, o to Mi dokładnie chodzi. Mam 23 lata 65 kilo ćwiczę 3 razy w tygodniu
@Mslukasik:

To tak samo jak powiedziec do grubego ze jest gruby i ale z Ciebie grubas.. Tak sie człowiek urodził wiec niech zamkną te mordy

Nikt się nie rodzi gruby ani chudy. Są rzeczy na które nie mamy wielkiego wpływu, np. budowa naszego szkieletu, ale akurat to ile ważymy to jak najbardziej nasz wybór.
Btw- przecież na grubych ludzi też jest ogromny jeśli nie większy "hejt", więc nie wiem czemu dajesz
@zly_wieczor: @pokey: dzięki wielkie, zakup wagi dzis bedzie dobrym pomysłem, zrobie co sie da. Dla was moze to nic ale Mi to pomoze pewnie duzo. Jezeli bedzie kto chętny wyników po około miesiącu czy dwóch moge wstawić.
@Mslukasik: pokrój w kostki. Kup 4 rodzaje przypraw (gyros, curry, po staropolsku, węgierski). Na każdej z czterech patelni daj 400 g kurczaka i usmaż. Gotowe rzeczy zapakuj w pojemniki i zamróź. Wiesz potem, ze pół pojemnika to 200 g i nie musisz się #!$%@?ć z gotowaniem na bieżąco.
@Mslukasik: Kombniuj jak możesz. Zmiel 2 kilo mięsa wołowego (udziec albo coś) zrób z tego w miarę równym 20 mielonych i usmaż. Do tego frytki czy piecozne ziemniaki i obiad klasa. Ugotuj gar gulaszu z porcji indyka, podziel i zamroź.
Schemat jest prosty.
@pexa: ostatnio moje dni wyglądają tak, jem śniadanie w domu, płatki owsiane + jakis serek ok 6 rano, w pracy o 9, 2 śniadanie, tosty z szynka i serem + banan. O 12 jem obiad w pracy który zazwyczaj jest rożny ale zawsze składa sie z 2 dań. Wracam do domu jem ok 16 znow podwójny obiad, kolacja ok 19-20 oststnio był łosoś w naleśniku lub serek wiejski z pieczywem i