Aktywne Wpisy

Knaga_powrot +7
Gdzie wpier dolic 200k na przetrzymanie? Chce poczekać aż deweloperuchom rura zmieknie, jakieś 3 lata.
Czy obligacje skarbowe będą dobrym wyborem? #zycietruckera #gielda #obligacje
Czy obligacje skarbowe będą dobrym wyborem? #zycietruckera #gielda #obligacje

raFFcio +39
Halo @Moderacja @m__b czy wy tam jesteście normalni? Na tym portalu nie ma już żadnej treści poza ruską propagandą, pisowsko-konfederackimi spinami i fejkami oraz rasizmem i antysemityzmem. @Moderacja tak moderuje, że nie reaguje na nic, nawet na bezpośrednie zgłoszenia.
A cały tag #zydkrecikorba to już jest szczyt wszystkiego. Ledwie brałn podniósł łeb antysemityzmu w tym kraju to już się zaczęło. I nie, to nie są jedynie #
A cały tag #zydkrecikorba to już jest szczyt wszystkiego. Ledwie brałn podniósł łeb antysemityzmu w tym kraju to już się zaczęło. I nie, to nie są jedynie #

Spring w akcji, Wydanie IV, s. 452 (rozdział 16.2.1 Tworzenie API modelu REST przy użyciu Spring MVC - Negocjowanie reprezentacji zasobu).
O co chodzi? Ja wiem, że programiści nie muszą ładnie pisać, ale użycie 8 powtórzeń słowa "widok" w 3 zdaniach, to coś jest nie tak.
Czytałem wersję polską, żeby lepiej zrozumieć. Ale żeby nie było, że to wina tłumacza (i trzeba czytać książki po angielsku), to w oryginalne jest podobnie:
Spring in Action, 4th Edition, s. 421.
Komentarz usunięty przez autora
Co to w ogole jest Negocjowanie reprezentacji zasobu?
Moja prace inzynierska napisalem w Springu i obronilem w 2011 i od tego czasu mam z tym frameworkiem do czynienia. Moge smialo powiedziec ze czytanie takich bzdetow nie przynosi zadnych korzysci.
@Hatespinner: no negocjowanie reprezentacji zasobu. A jak inaczej to nazwać?
negocjowanie - ustalanie jakie ma być
reprezentacji - w jakim formacje będą (np. JSON)
zasobu - te