Wpis z mikrobloga

@JemChalweDoPorzygu: dlatego zawsze jak nie drukujesz bezpośrednio z eagla czy co tam używasz po wydruku sprawdź czy się dobrze wydrukowało, bo czasem drukarki dodają od siebie trochę marginesu zmniejszając rzeczywisty rozmiar, możesz to skorygować w ustawieniach drukowania zmieniając skalowanie z 1.0 na więcej np. 1.05 aż wyjdzie dobrze
  • Odpowiedz
@JemChalweDoPorzygu: raduje się me serce kiedy widzę, jak ludziom chce się jeszcze, w dobie arduino, robić własne płytki :)
Moją pierwszą, samodzielnie wytrawioną i polutowaną płytką był własnie programator USBasp :)
Żeby zaprogramować uc do tego programatora specjalnie pojechałem 300km do rodzinnego domu bo tam miałem kompa z portem szeregowym. A jak wyglądał mój programator pod port szeregowy to nawet nie będę wspominał :D
  • Odpowiedz
@JemChalweDoPorzygu: Nie znam się tak bardzo, wiem tylko, że pdf jako grafika wektorowa gwarantuje zachowanie wymiarów. Poza tym w pdf'ie możesz sobie to jeszcze raz dokładnie zbliżyć i obejrzeć i nastawić widok na 100 % i przyłożyć element do monitora i zobaczyć czy pasuje.
Inna sprawa, że mi kiedyś wydrukowali pdf'a nie w skali 100% tylko mi to powiększyli, bo papieru szkoda, bo pusto dookoła...
  • Odpowiedz