Wpis z mikrobloga

Jutro idę oddać krew i też miałem zaplanowane bieganko. Mam sobie darować jutrzejszy trening czy nic nie stoi na przeszkodzie? Wiem, że ciężarów nie można podnosić ale jak z bieganiem?
#bieganie #krwiodawstwo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sensu: Chcesz to biegaj, nie ma żadnych przeciwwskazań. Pamiętaj, tylko żeby mieć dowód- mój kolega poszedł na krwiodawstwo równo w osiemnastkę urodziny i kobieta odesłała go z kwitkiem, bo trzeba mieć 18 lat i jeden dzień [takie przepisy].
  • Odpowiedz
@sensu: Ja sobie w dzień oddawania zwykle aktywności fizyczne odpuszczam na wszelki wypadek ale zobacz sobie artykuł od z komentarza wyżej, sensowny jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sensu: Odpuść sobie, ja raz poleciałem po oddaniu krwi i więcej tego nie popełnię. Szybkie osłabienie+zawroty głowy, szczerze odradzam. Ale to tylko z mojego doświadczenia.
  • Odpowiedz
@sensu: pożycz od kogoś pulsometr (chyba, że masz swój) i mierz tętno podczas biegania. Uwierz, że takich cudów w normalnym treningu nie uświadczysz: nawet najmniejszy wysiłek będziesz robił na 90%tętna. Będziesz miał prawie pół litra krwi mniej, serce będzie musiało bić szybciej żeby przepompować odpowiednią ilość krwi.
A w skrócie: zrób sobie dzień lub dwa wolnego.
  • Odpowiedz