Wpis z mikrobloga

#programowanie #www #komputery #wordpress #joomla

Co lesze pod stronę ze zdjęciami?
Joomla czy Wordpress?

Najbardziej mi się podobają strony że zdjęciem na całej wielkości i małe menu na górze. Menu przełącza do danego typu zdjęć.

Tylko jak to zrobić żeby reskalował wielkość zdjęcia w zależności od wielkości okna?
m.....o - #programowanie #www #komputery #wordpress #joomla

Co lesze pod stronę ze...

źródło: comment_cAyZ4dE4mjFONNKByZk9QjfvTGmnqH70.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mas1o: coś poza zdjęciami tam chcesz? Bo może lepiej typową galerię zrobić?

sigal polecam. Generujesz lokalnie a potem tylko wysyłasz na serwer, nawet nie trzeba do tego obsługi php czy czegokolwiek.
  • Odpowiedz
@mas1o: wordpress, do tego Pods dla wygody, robisz sobie custom object dodajesz mu obraz, później przy wczytaniu danego menusa przez jquery zmieniasz background i wszystko :)

edit: takie cos jak masz na obrazku to mozna od 2 godzin w gore zrobic, w zaleznosci od tego, jak mają działać te "zbiory zdjęć"
  • Odpowiedz
@m4g33k: Zaśmiałbym się że a teraz po Polsku, ale zamiast tego chyba bym wolał żebyś mi coś podpowiedział :) Stawiam browar

Stronę chciałbym zrobić sam.
Najbardziej taką:
  • Odpowiedz
http://www.fredrikclement.com/PORTFOLIO/SELECTED-WORK-l/1/caption
i
http://www.mattstuart.com/new-gallery/

dla mnie różnią się tylko stopniem wypucowania - animacje, ikonki itepe

akurat co do doradzania wśród CMSów powinienem być ostatni, bo przez długo żyłem według założenia że "do wszystkiego można użyć wordpressa" ;) dalej tak jest, ale nie zawsze jest to najlepsza droga. Akurat w Twoim przypadku - czemu nie. Nie wiem jaki jest poziom Twoich umiejętności. CSS coś? jQuery coś?
  • Odpowiedz
  • 0
Jedyne co będę umiał to w wielkich bólach znaleźć ewentualnie zmienne odpowiedzialne za rozmiar i położenie obrazka. Czyli... Nawet w cv bym nie napisał "poziom podstawowy" - bo nie umiem nic z tych rzeczy:)

To wybiorę wp, a na jakim pluginie oprzeć galerię żeby mi skalowala obrazki? Czy tego nie zrobię w ten sposób?
  • Odpowiedz