Wpis z mikrobloga

Jest też na PC, śmiga lepiej niż IRC

@Drakalen: Jak to możliwe, skoro IRC to IRC i nie ma żadnych funkcji w zasadzie? Chyba Telegram musiałby nie wspierać szyfrowania
  • Odpowiedz
@fervi: Miałem na myśli, że bierze mniej zasobów niż współczesne klienty do IRCa. Na kompie ładuje się w sekundę, nawet mniej a na telefonie nawet mrugnąć nie zdążę. Pobiera na kompie 40 mb ramu, a na telefonie 20.
  • Odpowiedz
@Drakalen: jest kupa świetnych komunikatorów - co z tego jak ŻADEN znajomy nie ich nie chce... wszyscy siedzą na fejsie i ni jak nie ma jak ich przekonać...
  • Odpowiedz
  • 2
@Drakalen: irc to irc, na zawsze używałem irssi z jakimś fajnym theme i nie powiesz mi ze zjada to więcej ramu niż ten komunikator z którego nikt nie korzysta. Szanuję za szyfrowanie i lekkość, ale wszyscy moi znajomi używają fb, pojedyncze osoby vibera i nie prędko się to zmieni.

Zwłaszcza ze messenger obsługuje konferencje, rozmowy głosowe, wysyłanie plików etc.
  • Odpowiedz
@arhu: No miałem na myśli te bardziej mainstreamowe. MIRC na przykład, czy jak to tam miało. :P I po prostu wrzuciłem info o tym, może ktoś zacznie używać. (Skoro tyle ludzi Whatsapp używa)
  • Odpowiedz