Wpis z mikrobloga

Zagadka:

Co jest nie tak z tym zdjęciem?

Na pierwszy rzut oka wszystko zaje - uśmiechnięci ludzie, maraton, piękna pogoda.

Ale przyjrzyjcie się.

Widzicie?

Tak, k---a, tak.

Ci ludzie biegną po p---------j obwodnicy Wrocławia.

Już c--j z centrum, tam zawsze przy okazji maratonu są dantejskie sceny. C--j, że nie ma żadnych znaków jak to objechać. C--j, że nawet jakby były to by się nie dało, bo moja dzielnica jest po prostu otoczona maratonem.

Ale po j-----j obwodnicy!?

Żaden Episkopat, żadne Służby, Loże czy Mafie, żadni Żydzi, żaden Michnik, ani żaden Donald Tusk nie jest tak blisko absolutnego dyktatu jak te zmurszałe dziady w kolorowych butach.

Za rok będą biec po autostradzie, a za dwa lata wbiegną wam do domu spoceni, w obcisłych gaciach i nie przestając truchtać wygrzmocą żonę. I nie będzie zmiłuj, bo "jak jesteś taki mądry to sam przebiegnij 40 kilometrów.".

XD

Mam to stąd

#heheszki #bekazpodludzi #wroclaw #bieganie #maraton
Aerials - > Zagadka:

Co jest nie tak z tym zdjęciem?

Na pierwszy rzut oka wszys...

źródło: comment_885F6p5HzGkoRYwpR4vYQgrGPIHZsaHH.jpg

Pobierz
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Skoro to był 33 Wrocław Maraton to rozumiem że nie było bólu d--y o 32 wcześniejsze ?
  • Odpowiedz
@Aerials: i właśnie o to chodzi. Przykładowo, w Radomiu Bractwo Rowerowe pilnuje zgodności z przepisami, logiką, zdrowym rozsądkiem i RiGCz tak rozwiązań dla rowerzystów, jak i rozwiązań dla pieszych i samochodów. Ale i tak na forum radom.gazeta.pl są regularnie mieszani z błotem przez idiotów i oskarżani o bycie rowenazistami.
  • Odpowiedz
Nie wiem dlaczego #bekazpodludzi. Obwodnica nie służy do biegania tylko do odciążania miasta z ruchu samochodowego. Więc zupełnie słuszny bul d--y! Niech po lotnisku też biegają, j---ć samoloty, poczekają.
  • Odpowiedz
@ProjektGdansk: Bez spacji przed znakiem zapytania proszę. Naprawdę nie rozumiesz, że nie pytam o to kto co sobie wymyślił, tylko dlaczego akurat mają zakłócać porządek zamiast biegać w miejscach do tego przeznaczonych?
  • Odpowiedz
Dlaczego oni mają biec akurat przez miasto? Niech sobie k---a dookoła stadionu biegają.

@Benzy: Jak naprawdę chcesz wiedzieć to poświęć chwilę na przeczytanie tej i poprzedniej dyskusji wywołanej chyba przez tą samą użytkowniczkę. Chyba że jesteś po prostu kolejnym narzekaczem...
  • Odpowiedz
@ProjektGdansk: Tylko nikt z Wrocławia (w tym ja) poza biegaczami, inwestorami i ogólnie ludzmi, którzy na tym zarobią nie chce mieć dodatkowo zakorkowanych ulic tylko dlatego, że ktoś sobie woli biegnąć środkiem ulicy, a nie po bieżni.
  • Odpowiedz
Popatrz na Berlin, Londyn, Boston. Ponad 20, 30k zawodników, tam maraton to istne święto biegania. A wy tylko narzekacie że ktoś zamknie na kilka godzin kawałek miasta.

@ProjektGdansk: widzisz, problem polega na tym, że zamknięty nie był kawałek miasta, tylko praktycznie całe miasto. Akurat miałem pecha, że w niedzielę musiałem dojechać z jednego końca miasta na drugi, co zajęło łącznie 2h w jedną stronę. Nie wierzę, że nie da się
  • Odpowiedz
@Aerials: szkoda Twojego zachodu, te półmozgi i tak nie zrozumieją, że wolność jednego człowieka nie może być ograniczona wolnością drugiego. I dotyczy to tak samo biegów maraton kich, pielgrzymek, manifestacji, j------h mas krytycznych czy innych gowien.

Jakoś rozkazem w wawie mogli to z głową zorganizować i jeżdżą ulicami miasta późnym wieczorem, aby jak najmniej utrudniać ruch. Ale nie k---a, j----i pseudomaratonczycy muszą w niedziele w samo południe.
  • Odpowiedz