Wpis z mikrobloga

Witajcie. Nie mam komputera z systemem OS X, a potrzebuję sprawdzić wygląd strony w przeglądarce Safari 8. Oczywiście są strony typu BrowserStack, ale płacić nie mam zamiaru, a same screenshoty to dla mnie za mało (potrzebuję sprawdzić RWD, zmienić szerokość okna przeglądarki). Pytanie moje - czy istnieje inna przeglądarka pod Windowsa, która będzie miała silnik WebKit 600.7.12 (info wzięte z https://en.wikipedia.org/wiki/Safari_version_history), żeby uzyskać efekt taki jak używając Safari?

#webdev #safari #przegladarki
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@le1t00: hm... bardzo kiepsko, ale do szybkiego testu funkcjonalności + rzut w konsolę wystarczy. Mam lapka z i7 (3 gen) + 6 giga ramu. Włączona maszyna z tym (dałem jej 2 giga) + photoshop + phpstorm + standardowo chome z pierdyliardem zakładek czasem potrafi wywalić całego windowsa, że trzeba restart. Bez photoshopa system jakoś dramatycznie nie muli. Sam w sobie osx nie będzie działać płynnie, ale się uruchomi i debug
  • Odpowiedz
@isamaul: to sobie zerknę, kiedyś udało mi się uruychomić jako główny system, jednak wywalił się po jednym dniu sam z siebie. Okazało się, że nie wgrałem jakiś kexów od dysku i tak to wyszło xd
  • Odpowiedz