Wpis z mikrobloga

#uber #ncpncuber

Cześć Mirki :)

Długo była cisza pod tagiem, bo #bylban . Powiem więcej, cisza bedzie dalej bo... skończylem karierę kierowcy ;)

Ale po kolei. Jak już wspominałem wcześniej zostałem kierowcą Uber by sobie dorobić jak najwięcej w okresie wakacji. MIałem plan by przez wakacje poeksploatowac samochód, a po wakacjach go sprzedać i kupić coś nowego/nowszego :)

Plan się udał! Moje wysłużone, 8-letnie RIO poszło w ręce kolegi. Od tygodnia jestem właścicielem sportowej, 200-konnej Toyoty GT86, więc też troche #chwalesie i #pokazauto ;)

Jak się domyślacie, auto jest dalekie od uberowych standardów. Ekonomia też raczej nie sprzyja kursom zarobkowym ;)

Zainteresowanych dalszymi historiami zapraszam do obserwowania tagów moich padawanów: #chripuber i #jaknouber

Dziękuję wszystkim za pytania, komentarze i plusy, a na koniec moja toyka :D

p.s. Nie bójcie się spełniać marzeń i wychodzić z domów ;)

ncpnc - #uber #ncpncuber

Cześć Mirki :)

Długo była cisza pod tagiem, bo #bylban...

źródło: comment_B1NX4nyDsm6Hk0TMQont9tSTkr3qWob9.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ncpnc: boxer i RWD daje radę na dłuższą metę? Nie chodzi o jazdę torową tylko o fun z użytkowania, jestem już dogadany na Megane RS ale zastanawiam się czy nie pomyśleć mocniej nad taką Toyotą tylko odstrasza mnie trochę słaby silnik. Z jednej strony na pewno przy niskich prędkościach więcej funu daje GT86, ale trochę słabo przyśpiesza, podobne osiągi mam w zwykłym kombiaku i obawiam się czy to da radę
  • Odpowiedz
@ncpnc: o ile w większości przypadków śmieszy mnie kupowanie auta z salonu o tyle w tym musze pogratulować bardzo dobrego wyboru. Gdyby tylko mieli w ofercie wersje 300 konną sam brałbym bez wachania
  • Odpowiedz
@Jabud: ahahahaha co Ty wrzuciłeś to ja nawet nie ( )
Pierwsze zdanie " Po co kupować auto za 180 tysięcy" - w salonie brz kosztuje w wersji lepszej 120tysięcy , a gt86 chyba nawet delikatnie mniej.
Druga część "jak można zbudować astre za 40tysięcy" - jeśli dobrze zrozumiałem to jeszcze większa beka z typa. jak można dać 40 koła za takiego łopla (
alpineking - @Jabud: ahahahaha co Ty wrzuciłeś to ja nawet nie (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Pierwsze z...

źródło: comment_vv7PynShCcs5MYDatpJOUhCySa64j06d.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ElCidX: Troche ponad 6k wyplat.
@kondziow: Katalogowe osiągi nijak się mają do tego jak auto się prowadzi i tego jaką daję frajdę. Nie zamieniłbym jej nigdy na golfa GTI, choc jest sekunde lepszy do setki, ani na nic innego, serio ;)
@RomantycznyRoman: Ja sie przekonałem, że potrzebuję, jak tylko się przejechałem :)
@maciejkiner: Trafiłeś w sedno, współczynnik funu do ceny ma to auto fantastyczny.
  • Odpowiedz
@ncpnc: no własnie Megane RS jeździłem i było fajnie, a manulaną GT86 (bo automat w tym jest mocno bez sensu) będą mieć w salonie dopiero w październiku. Nie dziwię się że na papierze to jest co innego i wierzę w to, po prostu zastanawia mnie czy spokojnie można jej też używać nie jako samochodu do zabawy a też do pojechania w trasę i bezpiecznego wyprzedzania - nie chodzi o Vmax
  • Odpowiedz
@xetrov: Zrobiłem w weekend 700km trasy po drogach krajowych, ekspresowych i autostradach. Wyprzedzanie to bajka :) A dźwięk warczącego boxera jest przy tym jak miód dla uszu.
EDIT: Chyba w żadnym zakręcie nie musialem zwalniać. Spróbuj tak w Megane RS ;)
  • Odpowiedz
@xetrov: @ncpnc: z całym szacunkiem, ale Megane RS jeździ w innej lidze i to pod każdym względem, nawet Clio RS na pojedynczych hot lapach jest szybsze. W wielu testach GT86 było szybsze od starej MX5 2.0 na jednym lapie tylko o 0.7 sec - 1 sec (a wiekowo i technologicznie te auta dzieli przepaść), dostając od Scirroco R np. 4 sekundy (Wakefield Park Track). Nie chce Ci odbierać
  • Odpowiedz
@kondziow: nie wiem jak @ncpnc ale ja nie będę tym jeździł praktycznie nigdy na torze, bardziej mi chodzi o samochód który nie jest nudny i daje przyjemność z jazdy, z jednej strony bardzo fajna ośka jaką jest Megane RS, 275KM, itp., a z drugiej dużo mniej KM/Nm ale RWD, boxer no i trochę inna konstrukcja - co ostatecznie daje więcej funu w cywilnej jeździe? Nie wiem.
  • Odpowiedz
@xetrov: Nie słyszałem o osobie która byłaby zawiedziona Megane RS, prywatnie mieli ją chociażby RK czy Karol Basz, natomiast o BRZ/GT86 zdania są podzielone... Dla mnie nie ma nad czym sie zastanawiać, Megane RS jest nieziemskie :)
  • Odpowiedz
@ncpnc: to gratuluję decyzji i trochę zazdroszczę prostoty wyboru, przynajmniej wiesz zcego chcesz i jesteś zadowolony ;) Ja się trochę obawiam bo jeźdzę kombiakiem który ma 8s do setki i dużym, niepozornym sedanem który ma trochę ponad 6s do setki a tu takie sportowo wyglądające coś i ma trochę gorsze teoretyczne osiągi. To tylko przez to, bo tak to GT86 niczego nie brakuje i jestem pewien że daje dużo funu,
  • Odpowiedz
@kondziow: @xetrov:
Polecam zobaczyć ten mix różnych recenzji. Osiągi to tylko cyferki, może mnie brac na swiatlach jakis kombiak, wali mnie to, bo ja mam z tego naprawde wiecej frajdy ;)
Poza tym jest zwyczajnie przepiekna :D
ncpnc - @kondziow: @xetrov: 
Polecam zobaczyć ten mix różnych recenzji. Osiągi to ty...
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
Czy ja wiem, przyzwyczaiłem się już chyba drugiego dnia. Trudno więc tylko czasem zmienić przyzwyczajenia
:-)
  • Odpowiedz