Aktywne Wpisy
PiersKurczaka +196
Bardzo mi się podoba u japończyków, że jak jest np. jakaś nazwa chińska, to oni te znaczki czytają po swojemu, a nie po chińsku.
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i
Krolik +5
Dlaczego monitory 4K są tanie jak barszcz i całkiem fajny IPS do programowania można wyrwać za 1500-3000 zł, ale 5K to wydatek 7-9 tys. a 6K to 20+ tys. zł? Dlaczego nikt nie robi dobrych monitorów 27"/5K i 32"/6K do programowania / pracy biurowej w normalnej cenie, kiedy to jest minimalna rozdzielczość zapewniająca ostrość tekstu? Wszystko co ma mniej niż 220 PPI to pikseloza / rozmazane krawędzie. #komputery #monitory #programowanie
Jako, że znacznika marquee już się nie używa, to prawilnie zastosowałem plugin jquery https://github.com/aamirafridi/jQuery.Marquee. Nie jestem biegły w javascripcie, ale nie oczekuję gotowego rozwiązania tylko naprowadzenie - co mogę robić nie tak ? Próbowałem korzystać ze wskazówki autora pluginu odnośnie ładowania Ajaxem, ale problem nie ustąpił.
Widok częściowy zawiera div klasy marquee z parametrami (duration, gap etc.), takich divów w tym widoku jest kilka. Widoków częściowych jest 20. Jeżeli użyję
$('.marquee').marquee();
w widoku podstawowym / layoucie to nic się nie dzieje (no treść ładowana dynamicznie, to chyba nie ma dostępu - tu też nie wiem jak sobie poradzić). Natomiast jeśli wywołam to marquee w widoku częściowym no to wszystko muli (pewnie przez to, że wywołuje to po 20 razy dla kilku znaczników na raz). ( ͡° ʖ̯ ͡°)Mniej więcej wygląda to tak :
Widok główny
...
.....
$(document).ready(function () {
for(var i=0; i<20; i++){
update(i);
}
function update(numb){
$.ajax({
async:true,
cache:false,
contentType: "html",
url: "/Home/Partial"
}).done(function (response) {
$('#content' + numb).html(response);
});
}
});
Widok częściowy
...
Test
...
$(document).ready(function () {
$('.marquee').marquee();
});
$('.marquee').maqruee();
w kodzie.done(funkcja)
(function(e) { update(e) }(i));
@p98: Nie pokrywa się, bo tak jak kolega niżej pisał
( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Eggy: (function(e) { update(e) }(i)); nie działa w ogóle :/ , ale faktycznie pętla szybciej się kończy niż ajax.
Polecicie jakieś narzędzie do znalezienia przyczyny tego cudactwa co się narobiło?