Wpis z mikrobloga

gównianych kart wifi Linux nie wspiera

@fervi: Czyli w sumie system który nie nadaje się do domowego zastosowania. Też kiedyś próbowałem się nawrócić, raz nawet wytrzymałem cały jeden rok, ale zmądrzałem i dałem sobie spokój.
  • Odpowiedz
@wysuszony: Kup porządną kartę Wifi.
Nie wiem skąd ta moda wśród pcmasterrace - będę mistrzem, kupię AMD. będę mistrzem - kupię Broadcoma.

Przecież ten sprzęt do niczego się nie nadaje. Dopiero teraz (po latach) goście zauważają, że najlepsze procesory to Intel, a najlepsze grafiki to Nvidia. 10 lat trzeba było czekać

@niematakiegologinu: Wywalili sterowniki, bo były tak zabugowane,
  • Odpowiedz
Kup porządną kartę Wifi.

@fervi: Większość korzysta teraz z laptopów, gdzie często ten sam model laptopa jest w wersjach z kilkoma różnymi kartami wi-fi i czasem ciężko jest sprawdzić to przed zakupem. W dodatku sporo laptopów ma whitelisty w BIOSie, które uniemożliwiają wymianę karty wi-fi.
  • Odpowiedz
@vxrd: Laptopów nie powinno w ogóle się kupować. Problemem jest to, że mod tym samym modelem faktycznie jest wiele kombinacji. Ale pod modelem są często kolejne cyferki

Jak kupowałem Asusa K52JC, to jest to ogólnie seria produktów (biorąca nazwy z płyt głównych). A jak poszukasz, to pod K52JC znajdziesz wersję ex098, która jest konkretna
  • Odpowiedz