Wpis z mikrobloga

Wiecie jak czasem lewactwo używa bardzo ignoranckiego powiedzonka "hehe, bo nauka jest lewacka hehe", oczywiscie nigdy przy tym nie posiłkuje się nauką, tylko gadają żeby gadać.

Oto przykład tego, jak lewactwo mierzy się z nauką:

Jednak naukowcy wcale nie są skorzy do badania i tłumaczenia różnic między rasami. Łatwo narazić się na zarzuty promowania eugeniki czy rasizmu. – Na pierwszej konferencji, na której prezentowałem wyniki badań nad różnicami w umięśnieniu Kenijczyków i Duńczyków, prowadzący przerwał mi i nie pozwolił skończyć wystąpienia – wspomina prof. Saltin. – Jednak my, naukowcy, patrzymy na to z perspektywy biologicznej. Chodzi nam o zrozumienie, w jaki sposób działają ludzkie mięśnie – przekonuje prof. Saltin. Podobnego zdania jest prof. Pawłowski. – Dziś traktuje się te zagadnienia jako bardzo śliski i niepoprawny politycznie temat.

http://nauka.newsweek.pl/sekret-czarnoskorych-sprinterow,107585,1,2.html

I tu powstaje pytanie, co jest ważniejsze, ideologia i poprawność polityczna czy fakty naukowe ? Czy powinniśmy negować naukę i ukrywać fakty, jeśli przeczą one zasadom równości przykładowo ?

#4konserwy
#neuropa
#nauka
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

lewackalogika:

ani rasy nie istnieją ani wzrost IQ nie dotyczy mieszanych tylko właśnie czarnych :)

W jednym zdaniu sam sobie zaprzeczyłeś - skoro nie istnieją rasy nie istnieją ani biali, ani czarni ANI TYM BARDZIEJ MIESZANI.

@Laserade: niczemu nie zaprzczyłem po prostu masz problemy z mysleniem, czarni i biali oczywiście istnieją tylko ze nie są to rasy :) Ludzie nie dzielą sie na rasy. Prawactwo vs nauka odc
  • Odpowiedz
powinni mięc mniejszy skoro mają połowę genów "czarnych" :)

@teren:

Przecież ty nie wiesz jak działają, geny jak mamy gen dominujący i recesywny przykładowo to działają pół na pół, czy ekspresji ulega TYLKO JEDEN
  • Odpowiedz
@Laserade: nope, żenujące jest, gdy na rzeczowe argumenty poparte badaniami wyrzucasz siebie falę bełkotu, okraszoną lewactwem i innymi debilizmami. Żenujące jest gdy takie osoby zabierają głos w kwestiach o których nie mają bladego pojęcia... A nie to tylko ty i prawkoidalne urojenia jakobyś pozjadał wszelkie rozumy.
  • Odpowiedz
@Tamerlan: też wrzuciłem badania i PROBLEM z nimi związany - że niektóre środowiska (jak twoje) panicznie się ich boją i starają się je powstrzymywać.

Z tego rodzą się pytania - czemu powstrzymujecie naukę przed rozwojem.
Czemu tak się jej boicie ?
Bo zniszczy wasze przekonania
  • Odpowiedz
Nie, ale był mieszańcem. O ile w ogóle był, bo ostatecznie nie wiadomo, badano tylko jego bliskich.

@Laserade: no ale przed chwilą napisałeś, że osoby z taką grupą to negrociapatoidy, czyli zapewne jakaś mieszanka cech Afrykańczyków i Arabów, a on takich cech nie miał
  • Odpowiedz
@Laserade: podsumujmy
- genetycznie nie można ustalić rasy, zgodnie z Human Genome Project
- w przeszłości był do tego wykorzystywany głownie kolor skóry i inne cechy zewnętrzne (fenotyp)
- według ciebie nie tylko aparycja determinuje rasę
ok
  • Odpowiedz
@Tamerlan: Tak, ty za to rozumiesz, ale wolisz operować ogólnikami gdzie łatwo jest obrażać i wytykać, nawet jeśli nie wie się co się wytyka.

Ty LICZYSZ, że gdzieś się mylę i zgadujesz, że tak jest. Ale temat cię w ogóle przerasta z tego co widzę.
Chciałbym zobaczyć twoją minę, gdy w końcu będzie można w pełni wolnym badać, bez uprzedzeń i nacisków ze strony środowisk "równościowych", które skutecznie te badania
  • Odpowiedz
Chciałbym zobaczyć twoją minę, gdy w końcu będzie można w pełni wolnym badać, bez uprzedzeń i nacisków ze strony środowisk "równościowych", które skutecznie te badania i "nielewomyślne" wnioski blokują.

@Laserade: ciekawe kto naciskał na Projekt Poznania Genomu Ludzkiego
  • Odpowiedz
@sermaciej: Może mi zacytujesz na który fragment genome human project powinienem zwrocic uwage ?

Bo z tego co widzę, są tam przede wszystkim aspekty społeczne podkreślane, a nie genetyczne.
  • Odpowiedz
@sermaciej: żarty sobie stroisz, czy sam nie czytałeś tego do czego dajesz linka ?

KONKRETNY CYTAT, na który mam zwrócić uwagę.
Udowadniający, że nie ma ras.

Bo ja widzę tam głównie, że jest napisane, że rasy są ideą kulturową, zagrożenia z tym związane i ogólny zarys apektów społecznych z
  • Odpowiedz