Wpis z mikrobloga

Wiecie jak czasem lewactwo używa bardzo ignoranckiego powiedzonka "hehe, bo nauka jest lewacka hehe", oczywiscie nigdy przy tym nie posiłkuje się nauką, tylko gadają żeby gadać.

Oto przykład tego, jak lewactwo mierzy się z nauką:

Jednak naukowcy wcale nie są skorzy do badania i tłumaczenia różnic między rasami. Łatwo narazić się na zarzuty promowania eugeniki czy rasizmu. – Na pierwszej konferencji, na której prezentowałem wyniki badań nad różnicami w umięśnieniu Kenijczyków i Duńczyków, prowadzący przerwał mi i nie pozwolił skończyć wystąpienia – wspomina prof. Saltin. – Jednak my, naukowcy, patrzymy na to z perspektywy biologicznej. Chodzi nam o zrozumienie, w jaki sposób działają ludzkie mięśnie – przekonuje prof. Saltin. Podobnego zdania jest prof. Pawłowski. – Dziś traktuje się te zagadnienia jako bardzo śliski i niepoprawny politycznie temat.

http://nauka.newsweek.pl/sekret-czarnoskorych-sprinterow,107585,1,2.html

I tu powstaje pytanie, co jest ważniejsze, ideologia i poprawność polityczna czy fakty naukowe ? Czy powinniśmy negować naukę i ukrywać fakty, jeśli przeczą one zasadom równości przykładowo ?

#4konserwy
#neuropa
#nauka
  • 128
@Poczmistrz_z_Tczewa: a, ok :) co do tych wynikow IQ jak cytowałem w tamtym temacie jesli ktoś chce źródła Children (Black and mixed-race) adopted by White families had IQs 13 points higher on average than those adopted by Black families, indicating that there were marked differences in the environments of Black and White families relevant to socialization for IQ; indeed, the differences were large enough to account for virtually the entire Black–White
@sermaciej:

LEL, rasy jak najbardziej istnieją, wyznaczają je m.in. haplogrupy.

Ponadto to dziwne, rasy niby nie istnieją, ale WYRAŹNIE pewne cechy są zależne od "nieistniejących" ras.
A ci "nałkowcy" o których mówisz to nie są przypadkiem tacy jak w pierwszym poście, co zabraniają wygłaszania niepoprawnych politycznie badań ?

@teren:

Różnice nie maleją, TO CZARNI SIĘ WYBIELAJĄ. Dosłownie. Dziwnym przypadkiem ten wzrost inteligencji u czarnych jest proporcjonalny to ilości MIESZANYCH czarnych.
@Laserade: co za brednie, ani rasy nie istnieją ani wzrost IQ nie dotyczy mieszanych tylko właśnie czarnych :) jakbyś przeczytał tekst który tu zlinkowałem tam jest równiez o masie mózgu oraz wielu innych rzeczach, no ale cóż nauka jest lewacka lol
@Laserade: Adopcja - słowo klucz. Polecam przejść się do domu dziecka, dowiedzieć się o dzieciach i zauważyć, że tam są dzieci z różnych miejsc. Dziecko, które wychowywało się w rodzinie alkoholowej, będzie miało o wiele więcej problemów, niż dziecko, któremu zmarli rodzice.
Z tego powodu wszystkie te testy są kontrowersyjne. Podaje się tam puste liczby, a nie podaje szczegółów. Zważając na rzeczywistość to pewnie większość czarnych w domach dziecka, jest ze
ani rasy nie istnieją

@teren:

Uwielbiam to, lewactwo ma przed nosem np. koło i będzie uparcie twierdzić, że to jest kwadrat, bo mówienie że koło to koło jest niepoprawne politycznie, no i ich ideolodzy im powiedzieli że koło nie istnieje.

A 2+2=5, Orwell pozdrawia.

@teren

His data show that the half-Black children matched the White children not only for IQ but also for measured

lel, half-black ... to jakby potwierdza, a
Uwielbiam to, lewactwo ma przed nosem np. koło i będzie uparcie twierdzić, że to jest kwadrat, bo mówienie że koło to koło jest niepoprawne politycznie, no i ich ideolodzy im powiedzieli że koło nie istnieje.

@Laserade: nie no właśnie nie. To prawacy nauczyli się wierszyka, świat poszedł do przodu, odkryto i udowodniono nowe rzeczy, a dla nich nadal kobieta do domu i czarny na plantacje.
E1b1

@Poczmistrz_z_Tczewa:

negrociapatoidalna.

Ras jest więcej niż tylko np. czarni, biali itp
W samej Afryce jest wiele różnego typu ras czarnych.

Swoją drogą, oto co może się stać, gdy wykonujesz niepoprawne politycznie badania:

http://www.independent.co.uk/news/science/fury-at-dna-pioneers-theory-africans-are-less-intelligent-than-westerners-394898.html

Poraz KOLEJNY. I kolejny i kolejny i kolejny.
A potem wielkie zdziwienie, że "nałkowcom" wychodzi >to co powinno<, żeby nikt nie przypied.alał się do nich i żeby im nie ucięto funduszy na badania.

Nie oszukujmy się -
a dla nich nadal kobieta do domu i czarny na plantacje.

@tony_soprano:

Po pierwsze nie przesadzaj, bo póki co to się rozchodzi o to, że czarni dostają m.in. "affirmative action", czyli PRZYWILEJE żeby na siłę udowodnić, że nie są "gorsi".
pozytywna dyskryminacja tych, którzy są naturalnie lepsi nie jest w porządku.

A co do kobiet to ironicznie - w krajach gdzie mają one największą wolność i najbardziej, wręcz paranoicznie równościowo się
@Laserade: ehh, to ja tu poleciałem utartym stereotypem i generalizacją, że prawacy cośtam na twoje "lewacy cośtam", a ty się z tym spierasz. Nie ma samych mądrych prawaków jak i nie ma samych głupich lewaków :P Starcia z nauką są indywidualne i obie strony mają wiele grzechów na koncie w tym temacie.
@Poczmistrz_z_Tczewa:

No i ? Nie robi to na mnie wrażenia.
Powiem więcej - typowe zachowanie miał dla osób z tej grupy.

Ponadto:

supporting the above finding and pointing out that Haplopgroup E1b1b was now common among Berbers, Somalis and Jews.

Ponadto:

also said that some assertions about Hitler’s ancestry, based on information released by Mulders and Vermeeren, are "highly questionable".

I zastanawia mnie, czemu piszesz to jako stwierdzenie, a nie teorie,
@Laserade:

Uwielbiam to, lewactwo ma przed nosem np. koło i będzie uparcie twierdzić, że to jest kwadrat, bo mówienie że koło to koło jest niepoprawne politycznie, no i ich ideolodzy im powiedzieli że koło nie istnieje. A 2+2=5, Orwell pozdrawia.

nie, to jest akurat cecha prawactwa, za to Orwell byl lewakiem. Ale generalnie znowu chodzi o to, że nauka jest lewacka bo się nie zgadza z jakimiś majaczeniami prawaków XD

lel,