Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

niby dziewczyna chce się poczuć księżniczką w białej sukience

@janeeyrie: Bardzo dużo dziewczyn to traktuje jako ważny element ślubu. Wychowane na bajeczkach, w których Kopciuszek zamienia się w księżniczkę właśnie po ślubie z księciem, czy wszelkie telenowele, w których chyba zawsze główna bohaterka bierze ślub w białej sukienecze ze swoim ukochanym. Ja uważam ślub za bardzo ważny dzień dla kobiety głównie przez te wszystkie rzeczy, które oglądałam lub słyszałam w
  • Odpowiedz
@tomashj2: Ja osobiście też nie mam ciśnienia, ale taki jest ogólny mechanizm. Czasem nawet starsi ode mnie, ale obcy ludzie, których dopiero co spotkałam, potrafią się przyczepić tego tematu. W dodatku jest tendencja do obwiniania dziewczyny, że jeszcze nie ma męża. Bo jest za bardzo wybredna, bo jest leniwa, bo nie dość się stara itp. itd. Nieistotne czy faktycznie się jest wybrednym, czy masz chłopaka od 5 lat, który
  • Odpowiedz
@janeeyrie:

od skończenia studiów jest już praktycznie nie do zniesienia

Czo? Właśnie kończę studia i chyba żyjemy w jakichś innych światach, bo z moich znajomych to chyba jedna osoba jest po ślubie z wyboru, reszta (3?) zaciążyła przypadkiem i "nie mieli wyboru". Może koło 30 lat u kobiet jest jakaś presja, na pewno nie w okolicach wieku "po studiach". Nie te czasy.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: hmmm to czy na prawde trzeba przejmowac sie opinia "dopiero spotkanych ludzi"? Jak ktoś p----------a sie do takich rzeczy, szczegolnie do tego kto z kim śpi, jest podludziem i przedstawicielem biedy umysłowej. Serio kogokolwiek obchodzą ludzie o inteligencji i wyczuciu szympansa?
  • Odpowiedz
@tomashj2: Ale to nie do mnie, bo ja w ogóle nie przejmuję się co inni myślą, ostatecznie odpowiadam, że mam dziewczynę. ;) Jednak większość ludzi nie ma na tyle silnego charakteru, zwłaszcza dziewczyny, i w końcu się złamie. No.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: Mam jakieś dziwaczne szczęście, że na mnie nikt jakoś takiej presji nie wywołuje, a jestem już u progu ćwierćwiecza. Ok, jakaś tam ciotka raz na rok spyta się, czy hehe już kogoś mam, bo czas leci, ale to zwykle ta ciotka, co sama jest samotną, zgorzkniałą rozwódką. Więc raczej to po mnie spływa.
Tak samo można mówić, że na facetach też wywierana jest presja, że muszą utrzymać żonę, dzieci,
  • Odpowiedz
Powody natomiast są dwa. Po pierwsze, odmawiając ślubu, dajecie sygnał dziewczynie, że traktujecie wasz związek jako coś tymczasowego.

@janeeyrie: Przestałem czytać.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: Jeżeli to co piszesz rzeczywiście pokrywa się z tym, co naprawdę myślą kobiety, to w ramach solidarności płci nie powinnaś była tego pisać na publicznym forum ;)

• Odpowiedz
@janeeyrie: W dzisiejszych pełnych hipokryzji czasach kiedy nie mnożna do końca ufać drugiej osobie, szopka zwana ślubem to dla mnie też najmniej istotna sprawa jeśli chodzi o związek.Lepiej się dobrze poznać przez kilka lat zamiast później brać rozwód.
  • Odpowiedz