Wpis z mikrobloga

@WOiOwnik: chyba trochę ciemno (wydaje mi się patrze z telefonu)
I z tego co widzę, to tam jest tylko jedno źródło światła. Możesz dać tam jakaś wariacje abo i hdr'ke żeby było co odbijać. No i jakieś źródło z tyłu.

Ale mnie się nie słuchaj, bo jestem januszem renderowania :p.
  • Odpowiedz
@Gorion103: Masz rację, że też nie pomyślałem o HDR; na noc ustawię jedno ujęcie zhdr i zobaczę co z tego wyjdzie. Scena jest zbudowana a'la studio, 6 źródeł światła, ale tylko 3 "główne" i 3 do rozświetlania tła... Wygląda to mniej więcej tak:

@apaczacz: Modelowanie i ustawienie materiałów, myślę że spokojnie 4 godziny; rendery w rozdzielczości 1800x818 to po około 1,5h; potem postprodukcja w PS to kolejne 30minut
WOiOwnik - @Gorion103: Masz rację, że też nie pomyślałem o HDR; na noc ustawię jedno ...

źródło: comment_LLHYp1OYeO3iB6yNpzm7k5uk4sasmPRK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@apaczacz: To akurat jest prosty model i jeszcze prostsza scena, zwykłe wygięte tło i dosłownie 4 materiały: ława z włókna węglowego, lekko odbijające szare tło i kamień, część chropowata i wyszlifowana. Bardziej czasochłonna była np. ta scena:. Tutaj akurat walczyłem trochę. Żeby spiąć taki projekt, potrzebowałbym około 5 dni. Z uwagi, że to jest projekcik treningowy, w którym wszystko po kolei z czasem ulepszam to to się ciągnie kupę
  • Odpowiedz