Wpis z mikrobloga

@mariuzpl: Wyobraźnię rozbujaną mam to fakt. A to co widzisz to efekt tygodnia zabawy w tym programie. Przed tym miałem rok zabawy w pierwszej klasie technikum na komputerowym wspomaganiu projektowania, ale to mi mało dało. Jak chcesz się pobawić CADem to zarejestruj się na stronie Autodeska i pobierz sobie wersję studencką i spróbuj coś zaprojektować/przenieść z reala do CADa.
  • Odpowiedz
@Migfirefox: Płytki drukowane projektuję, ale to zabawa 2,5D. Do tego w Eaglu, ale niedługo przesiadam się na altium designer (bardziej zbliżone do standardu cad niż narzędzia tworzonego pod hobbystów - jak eagle)
  • Odpowiedz
@Migfirefox: Makrokierunek wydziału elektroniki telekomunikacji pw. Czyli połaczone elektronika, informatyka oraz telekomunikacja.

W tym semestrze zacząłem specjalizację elektronika i inżynieria komputerowa.
  • Odpowiedz
@Migfirefox:

Różnie bywa. Jest pełen wachlarz przedmiotów od skrajnie nudnych i zupełnie niepotrzebnych po arcyciekawe i zdecydowanie zbyt krótkie.

Jako że masz smykałkę i wiesz co chcesz robić to od razu jak tylko się dostaniesz na studia to wciskaj się do jakiegoś kola naukowego. Ja zwlekałem i żałuję...
  • Odpowiedz
@mariuzpl: Ja na razie nadrabiam zaległości. Głupota i kilka przypadków sprawiła, że dopiero pod koniec 3 klasy technikum zainteresowałem się elektroniką i informatyką w takim stopniu jak w tym momencie. Ale opłaciło się. Dostałem swoje pierwsze zlecenie i mam kasę na hobby :]
  • Odpowiedz