Wpis z mikrobloga

#pytanie #torun #pierniki
Ktoś z Toruń i okolice ma może informacje gdzie najlepiej i najszybciej kupić pierniki w Toruniu ? Będę jutro przejazdem i bym nakupił z pół bagażnika ale nie chce mi się iść na Stary Rynek bo problem z parkingiem najlepiej jakby można w bramce na A1 kupić ;D
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tosshiro: A będziesz przejeżdżał koło Galerii Copernicus (Auchan/Decathlon)? Ewentualnie okolice nowego mostu? Bo tam jest fabryka pierników Kopernika w pobliżu, to byś mógł zahaczyć.
  • Odpowiedz
@Rimfire: > Będę odbijał z A1 i jechał droga nr. 80 z tego co widzę na Google Maps więc mogę podjechać do fabryki. Brałeś tam ? Jakieś porady ? Bo głównie chodzi o czas żeby nie szukać grzędy dla wozu na Starym Mieście, poza tym w Toruniu byłem 3 razy z czego raz po samochód i za bardzo się nie rozglądałem więc nie wiem gdzie jest Auchan :P
  • Odpowiedz
@tosshiro: Mieszkam w Toruniu od urodzenia. Fabrykę masz pod adresem ul. Stanisława Żółkiewskiego 34 i mają tam sklep firmowy z tego co się orientuję. Jak masz zamiar jechać mostem gen. Zawadzkiej to będziesz miał rzut granatem od wjazdu przy Placu Daszyńskiego. Wrzuć sobie adres w google maps i obczaj jak Ci najłatwiej będzie podjechać. Ogólnie to mijałem wiele razy ale tam nie kupowałem. Za bardzo nie przepadam za piernikami, ale
  • Odpowiedz
@Rimfire: O Super w takim razie jutro lecę na Żółkiewskiego. Dzięki za informacje. Z pierników to uwielbiam te twarde s--------y rzekomo na ściane ;) żresz go 4h bo nie idzie ugryźć ale potem czujesz dziwną satysfakcje :D Mam nadzieje że nie żarłem za każdym razem odlewu z gipsu ...
  • Odpowiedz