Wpis z mikrobloga

#sc2
Czy tylko mi się wydaje że ostatnia gra była ustawiona?
Na mapach które faworyzują mecha Innovation jeszcze nigdy nie przegrał, tym bardziej przeciwko Byulowi który nigdy asem w walce z mechem nie był.
Innovation popełnił serię błędów, których nigdy jeszcze nie popełnił.
Brak ulepszenia pancerza? Naprawdę? Innovation świadomie zrezygnował ze wzmocnionego pancerza BC w walce z hydraliskami? Przecież BC z pancerzem przeciwko hydraliskom są zupełnie inną jednostką niż BC bez pancerza...
Inną opcją jest to że profesjonalny gracz przez 45 minut tego nie zauważył...
Miał straszne nadwyżki minerałów a mimo to zauważyłem co najmniej dwa gejzery które przez dłuższy okres czasu nie były w pełni saturowane.
Kilka kontrowersyjnych decyzji, jak na przykład nie rozkładanie tanków do ostatniej walki albo oddanie trzech południowych baz praktycznie bez walki... (to oczywiście żaden dowód, może był to element jakiejś dalekosiężnej strategii).
Mi tutaj na kilometr pachnie match fixingiem.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niunix: xD jeszcze można było tak myśleć gdyby to był ten sam team
Inno nie miał zbytnio gazu na upy więc zatrzymał się na ataku, nie wiem jaki był sens rozkładania tanków jak leciały na niego ultrale, więc by stracił kilka cennych sekund.
Odnośnie baz to Byul też nie bronił każdej, niestety ale przy tak statycznej armi jaką jest mech to ciężko biegać z jednego końca mapy na drugi i
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Pucha12 nie przekonałeś mnie, szczególnie po oczach biła mnie saturacja jednym robotnikiem gazu w bazie po lewej ma dole, przez praktycznie cały czas funkcjonowania tej bazy
  • Odpowiedz
mi się bardziej nie widzi to, żeby tak doświadczony zawodnik popełnił tak elementarne błędy

@niunix: A bo to pierwszy raz? Pamiętasz ten słynny mecz z Soulkeyem, który przegrał prowadząc 3:0? Też się wtedy zastanawiali czy sprzedał mecz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Dolii: z tego co pamiętam, to przegrał cała serię bo co chwilę 2raxy grał i za którymś razem soulkey był już na to przygotowany
  • Odpowiedz
@niunix: A gdzie tam, tylko dwa razy zrobił 2raxy z czego raz wygrał (w pierwszej grze). Dalej grał fast 3cc + dropy z hellbatów, które wtedy były mocne. Soulkey po tych trzech przegranych grach ogarnął słabość buildu Inno i w dwóch kolejnych grach rozwalił go roach bane all-inem, Inno w przedostatniej grze spróbował drugi raz proxy 2rax, którego przegrał. W ostatniej grze było dosyć równo, ale Inno dosyć głupio wleciał
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Dolii: Ale czy to możliwe że gracz, widząc ze ma 2k minerałów i 0 gazu, nie zauważy że coś jest nie w porządku? Nie pomyśli żeby sprawdzić, czy saturuje w pełni refinerie?
  • Odpowiedz
@niunix: Zgodze się połowicznie, z 1 strony dosyć dziwnie cały mecz wygladał i przebiegał jak na throwa, no i starleague playoffy. Z 2 strony takie błędy, niedopatrzenia itd nie powinny, w zasadzie nie moge się zdarzyć takiemu graczowi jak Innovation
  • Odpowiedz