Wpis z mikrobloga

Robił ktoś z was fraktale 3d w #python i ma chęć podzielić się wiedzą? Bo 2d takie jak mandelbrrot set czy julia set już umiem ale chciałbym teraz zrobić jakiś 3d a nie wiem jak się za to zabrać.
Coś w tym stylu tylko nie musi być tak ładnie i kolorowo,ważniejsze jest dla mnie aby szybko się generował

Any ideas?
L.....a - Robił ktoś z was fraktale 3d w #python i ma chęć podzielić się wiedzą? Bo 2...

źródło: comment_diF4V6NA1JyojWpZaTcxHotNrlYFe3FZ.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sacramoni: wow,po prostu wow.Ale nie chcę używać żadnych gotowych programów czy skryptów.Chciałbym napisać własny kod,tylko nie wiem jakich bibliotek użyć(jakiś algorytm też by się przydał xD)
  • Odpowiedz
@Life_will_kill_ya:
Person M. - Generative Art. Practical Guide Using Processing
Gary William Flake - Computational Beauty of Nature

Nie czytałem ale znajomi się nimi zachwycali,(szczególnie tą drugą) a są dobrzy więc mogę szczerze polecić.
  • Odpowiedz
@bbr247: A bo widzisz cumplu,fraktale poza tym że ładnie wyglądają to mają zastosowanie praktyczne w fizyce.Naprzykład do określania natury danego modelu dynamicznego,dzięki odpowiedniemu odwzorowaniu(którego wykresem może być fraktal) można wyznaczyć kiedy dany układ staję się chaotyczny.A taka wiedza o danym układzie świetnie nadaję się na artykuł naukowy,który może być całkiem nieźle punktowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz