Aktywne Wpisy

Beszczebelny +481
Obczajam ten kalkulator "kredytu 0%" i się śmieję xD
1. Single praktycznie wykluczeni czyli jako 30letni facet zarabiajacy np 8000zł nie masz szans na mieszkanie w mieście i tym samym jesteś wykluczony z przyszłego tworzenia związku, rodziny i produkcji ilości Polaków.
2. Patola z trójką dzieci może za to wziąć piękne deweloperskie mieszkanie za prawie 700 tys i płacić ratę....1375zł.
1375zł! xddd przecież przy tego typu racie to jest ogromne pole do
1. Single praktycznie wykluczeni czyli jako 30letni facet zarabiajacy np 8000zł nie masz szans na mieszkanie w mieście i tym samym jesteś wykluczony z przyszłego tworzenia związku, rodziny i produkcji ilości Polaków.
2. Patola z trójką dzieci może za to wziąć piękne deweloperskie mieszkanie za prawie 700 tys i płacić ratę....1375zł.
1375zł! xddd przecież przy tego typu racie to jest ogromne pole do
źródło: Screenshot 2024-04-12 at 08-03-44 Kalkulator Mieszkanie na Start_ Kredyt 0% – Hipoteka bez tajemnic
Pobierz
mirko_anonim +77
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy powinienem się czegoś obawiać jeśli moja dziewczyna pojechała na dłuższą wycieczkę rowerową z trzema typami, których nie znam, okłamując mnie przy okazji?
Dwa tygodnie jazdy, spanie w namiotach w polu lub stodołach jeśli ktoś ich ugości.
Początkowo ustalenia były takie, że jedzie jej koleżanka z chłopakiem i znajomi z grupy rowerowej na Facebooku. Skład mieszany, mniej więcej po połowie kobiet i mężczyzn.
Dziś podwoziłem ją na miejsce wyjazdu.
Czy powinienem się czegoś obawiać jeśli moja dziewczyna pojechała na dłuższą wycieczkę rowerową z trzema typami, których nie znam, okłamując mnie przy okazji?
Dwa tygodnie jazdy, spanie w namiotach w polu lub stodołach jeśli ktoś ich ugości.
Początkowo ustalenia były takie, że jedzie jej koleżanka z chłopakiem i znajomi z grupy rowerowej na Facebooku. Skład mieszany, mniej więcej po połowie kobiet i mężczyzn.
Dziś podwoziłem ją na miejsce wyjazdu.

Czy mógłbym prosić o wytłumaczenie, jak to jest z metodami statycznymi? W "Java Podstawy" jest napisane, że metody statyczne nie działają na obiektach, podczas gdy u mnie w eclipse kompiluje i działa kod, w którym wywołałem metodę statyczną przy pomocy obiektu...
Co źle rozumiem?
deklaracja metody:
public static int getB() {
return b;
}
private static int b = 0;
@htfhere: no to wszystko się zgadza, metody statyczne mogą operować na zmiennych statycznych
tzn.
Class classname = new Class();
classname.getB();
można coś takiego robić?
Class.getB(); - łatwiej zrozumieć taki kod
Masz klasę Samochod i chcesz sprawdzić co jakiś czas ile obiektów tej klasy jest w danym momencie stworzonych. W tym przypadku można właśnie użyć statycznych zmiennych i metod. W konstruktorze obiektu inkrementujesz zmienną statyczną, przy niszczeniu obiektu dekrementujesz. A następnie możesz użyć metody poprez nazwę klasy Samochod.ileJestObiektow() by sprawdzić ile jest obiektów.
Metod statycznych uzywaj tylko i wylacznie wtedy gdy maja jasno zdefiniowane wejscie i wyjscie i nie modyfikuja zadnego zewnetrznego stanu badz nie sa zalezne od zewnetrznego stanu.
Metoda statyczna przy tych samych parametrach powinna zwrocic zawsze to samo.
Statyczne metody ktore modyfikuja stan poza swoim cialem badz sa zalezne od czegos z zewnatrz to tylko zrodlo masy problemow.
Przyklad ktory przedstawil @siwersss jest troche problematyczny.
Po 1.
Nie wiem po
1. Czemu chcesz wiedziec ile obiektow pozostalo na mapie ? Debugowanie gry ?