Wpis z mikrobloga

Ehhh, piszę w związku z ostatnią #afera #stobanowdlaprawakow
Ciężko jest mi być prawicowcem w tym kraju, gdzie prawica kojarzona jest z Korwinowskimi Kucami, bądź Kibolskimi Patriotami, tertium non datur. Czy naprawdę nie ma w tym kraju miejsca dla normalnej opcji prawicowo- libertariańskiej?
Jestem zwyczajnie pracującym facetem, nie narzekam specjalnie na zarobki. Chciałbym płacić niskie podatki, chciałbym zwiększenia kwoty wolnej od podatku. Nie chcę płacić na górników, rolników i inne uprzywilejowane grupy społeczne. Uważam się za patriotę, ale nie chcę bronić polskiego przemysłu tam, gdzie powstają patologie, a przedsiębiorstwa stają się niewydolne. Jestem za Hayekowską wizja ekonomii i ograniczaniem roli Państwa, ale rozumiem w przeciwieństwie do Korwina, że całkowita nieograniczona prywatyzacja niektórych dziedzin (służba zdrowia) doprowadzić może do tragedii.
Nie mam brunatnych ciągot - odrzucają mnie wszystkie ONR-y i Ruchy Narodowe; wielcy patrioci, k---a ich mać. Gospodarczo bliżej im do lewicy, a ich "patriotyzm" sprowadza się do n-----------k i walki z mityczną "komuną". BTW uważam, że liczba osób walczących z komuną wzrasta wprost proporcjonalnie do upływu czasu, kiedy to komuna upadła i nikomu nie grozi spałowanie lub więzienie za tak heroiczną postawę.
Co do imigracji mam zdrowy stosunek - jeśli przyjeżdżasz tutaj zarabiać i pracować, witamy na pokładzie. Jeśli przyjeżdżasz wprowadzać swoje ideologie i nie szanować obowiązującego prawa - w----------z i nie obchodzi mnie w którym śmietniku wylądujesz - byle za granicami.
W-----a mnie salonowa lewica - Krytyki Polityczne i inne "yntelektualne" zaplecza, którzy uważają się za lepszych od reszty, śmietankę społeczeństwa. Górnolotne tezy, dyskusje w warszawskich knajpkach przy wódce, na którą doją publiczną kasę, a potem żal na kacu, iż nikt ich nie chce wziąć do rządzenia krajem.
Nie przeszkadzają mi homoseksualiści - byli od zawsze, jestem za związkami partnerskimi, bo nikomu od tego krzywda się nie stanie. Wchodzenie komuś do łóżka jakoś sprzeczne jest z wolnościowym podejściem do życia.
Rozumiem, że historia nie jest czarno- biała, nie było tylko dobrych chłopców z AK i złych z AL. Upraszczanie to objawa debilizmu i wpychania prostych tez: komuch - zły. Komunizm wyrządził w Polsce gigantyczne szkody, ale na początku cholernie dużo ludzi w ten komunizm wierzyło, bo w II RP wcale super się nie żyło.

Dość chaotyczne to oświadczenie, ale ciekaw jestem czy jest tutaj choć kilka osób z podobnymi poglądami, bo chciałbym rozróżnić bycie utożsamianym jako prawicowiec z niektórymi debilami spod znaku #4konserwy, od bycia prawicowcem wolnościowym - ukierunkowanym na liberalizację gospodarki, a nie na żydokomunę.
#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tuf_wedrowiec: wydaje mi się, że takie poglądy prezentuje większość naszego społeczeństwa, tylko żadna z partii, które mogłyby sięgnąć po taki elektorat zdaje się tego nie zauważać:
- PiS jest zbyt socjalne, za bardzo zajmuje się jakimiś urojeniami, poza tym forsuje patriotyzm polegający na umartwianiu się oraz wszechwładzy państwa
- PO się rozlazła, jest zbyt miękka i boi się reform gospodarczych, w dodatku za bardzo lewicuje w kwestiach światopoglądowych, ciepła woda w kranie
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec: o to takie same poglądy masz jak ja. Miałem przygodę z KNP a potem Korwinem ale szybko zobaczyłem ze to nie to. Dzisiaj żałuję tego. Fakt faktem , w Polsce nie ma partii liberalnej i tez mnie to smuci.
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec:
To co wypisałeś to mój światopogląd (z bardzo, bardzo niewielkimi różnicami). Generalnie takich osób jest dość dużo. jednak z racji tego, że są to osoby normalne to chodzą do pracy, mają rodziny, często już dzieci, znajomych. Nie mają więc czasu spamować internetu dla Korwina czy innego Dudy. Z tego powodu wydaje się, że ludzi z umiarkowanymi poglądami jest niewielu.
Tak na prawdę to tacy ludzie to prawdziwi patrioci, codziennie
  • Odpowiedz
@grzegorz-zielinski: Nie no normalnie mnie rozśmieszyłeś. Jeżeli @Cheater należy do waszej grupy i wy z nim normalnie wymieniacie poglądy. Przecież to chyba pierwsza osoba na mojej czarnej liście za chamskie zachowanie i obrażanie innych myślących inaczej. Tak jak myślałem - wybuchła afera i teraz neuropa zostanie takim chrystusem Wypoku a niczym się nie różni od zbanowanych
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec: Prawica jest zwyczajnie zwalczana, 90% wszystkich cytatów Korwina zupełnie zmienia sens gdy zapoznamy się z całym wywiadem. To samo tyczy się ruchu narodowego... Dlaczego 10 listopada policja przygotowuje kostkę brukową do rzucania? Kto tak naprawdę rozpoczyna prowokacją? Bo moim zdaniem rządzącym zależy wybitnie na tym by ruch narodowy nie doszedł do władzy bo wszyscy złodzieje i zdrajcy nie mogli by liczyć na łaskę w postaci więzienia a na pstryczek.
  • Odpowiedz
@tuf_wedrowiec: Z Ruchem Narodowym to jest tak, że może faktycznie są przeciwko temu kapitalizmu, ale to nie oznacza, że jako antykapitaliści są od razu socjalistyczni. Są w tej kwestii po środku, w centrum. Ma to są nazwę czyli tzw. Trzecia Droga bądź społeczna gospodarka rynkowa, która odrzuca skrajny socjalizm i skrajny kapitalizm, ale wybierając z obu lepsze rzeczy starając się połączyć w jedno. Pamiętam nawet jak Steke napisał, że prędzej
  • Odpowiedz
ciekaw jestem czy jest tutaj choć kilka osób z podobnymi poglądami, bo chciałbym rozróżnić bycie utożsamianym jako prawicowiec z niektórymi debilami spod znaku #4konserwy,

@tuf_wedrowiec: 5-tka cumplu, podpisuje się pod tym co napisałeś obiema rękami.

Jeżeli chodzi o termin prawicowiec został on już tak sponiewierany i przeinaczony, że jego stosowanie nie ma najmniejszego sensu. Poza tym nie posiadasz światopoglądu typowego dla prawicy czyli konserwatywnego. W rozmowach przedstawiaj
  • Odpowiedz