Wpis z mikrobloga

Ehhh, piszę w związku z ostatnią #afera #stobanowdlaprawakow
Ciężko jest mi być prawicowcem w tym kraju, gdzie prawica kojarzona jest z Korwinowskimi Kucami, bądź Kibolskimi Patriotami, tertium non datur. Czy naprawdę nie ma w tym kraju miejsca dla normalnej opcji prawicowo- libertariańskiej?
Jestem zwyczajnie pracującym facetem, nie narzekam specjalnie na zarobki. Chciałbym płacić niskie podatki, chciałbym zwiększenia kwoty wolnej od podatku. Nie chcę płacić na górników, rolników i inne uprzywilejowane grupy społeczne. Uważam się za patriotę, ale nie chcę bronić polskiego przemysłu tam, gdzie powstają patologie, a przedsiębiorstwa stają się niewydolne. Jestem za Hayekowską wizja ekonomii i ograniczaniem roli Państwa, ale rozumiem w przeciwieństwie do Korwina, że całkowita nieograniczona prywatyzacja niektórych dziedzin (służba zdrowia) doprowadzić może do tragedii.
Nie mam brunatnych ciągot - odrzucają mnie wszystkie ONR-y i Ruchy Narodowe; wielcy patrioci, #!$%@? ich mać. Gospodarczo bliżej im do lewicy, a ich "patriotyzm" sprowadza się do #!$%@? i walki z mityczną "komuną". BTW uważam, że liczba osób walczących z komuną wzrasta wprost proporcjonalnie do upływu czasu, kiedy to komuna upadła i nikomu nie grozi spałowanie lub więzienie za tak heroiczną postawę.
Co do imigracji mam zdrowy stosunek - jeśli przyjeżdżasz tutaj zarabiać i pracować, witamy na pokładzie. Jeśli przyjeżdżasz wprowadzać swoje ideologie i nie szanować obowiązującego prawa - #!$%@? i nie obchodzi mnie w którym śmietniku wylądujesz - byle za granicami.
#!$%@? mnie salonowa lewica - Krytyki Polityczne i inne "yntelektualne" zaplecza, którzy uważają się za lepszych od reszty, śmietankę społeczeństwa. Górnolotne tezy, dyskusje w warszawskich knajpkach przy wódce, na którą doją publiczną kasę, a potem żal na kacu, iż nikt ich nie chce wziąć do rządzenia krajem.
Nie przeszkadzają mi homoseksualiści - byli od zawsze, jestem za związkami partnerskimi, bo nikomu od tego krzywda się nie stanie. Wchodzenie komuś do łóżka jakoś sprzeczne jest z wolnościowym podejściem do życia.
Rozumiem, że historia nie jest czarno- biała, nie było tylko dobrych chłopców z AK i złych z AL. Upraszczanie to objawa debilizmu i wpychania prostych tez: komuch - zły. Komunizm wyrządził w Polsce gigantyczne szkody, ale na początku cholernie dużo ludzi w ten komunizm wierzyło, bo w II RP wcale super się nie żyło.

Dość chaotyczne to oświadczenie, ale ciekaw jestem czy jest tutaj choć kilka osób z podobnymi poglądami, bo chciałbym rozróżnić bycie utożsamianym jako prawicowiec z niektórymi debilami spod znaku #4konserwy, od bycia prawicowcem wolnościowym - ukierunkowanym na liberalizację gospodarki, a nie na żydokomunę.
#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy
  • 87
@dominik-wrigley: Wybacz, ale pozwolę sobie na polemikę. Mówimy o tym samym RN, który koniecznie chce obalić demokrację w Polsce? Którego ważny członek opowiada o tym jak chronić gwałcicieli i manipulować tłuszczą? Wybacz, bo zapomniałem, czy może to również to samo ugrupowanie, które zawłaszczyło sobie święto ustanowione na cześć ich politycznego przeciwnika, aby móc co roku doprowadzać do zadymy w centrum stolicy? Nie, dziękuję, postoję.
@tuf_wedrowiec: "Mówimy o tym samym RN, który koniecznie chce obalić demokrację w Polsce?" -Źródła (republika "okrągłostołowa" =/= demokracja) RN ma w swoim programie demokracje, jako sposób wybierania przedstawicieli władzy
"Którego ważny członek opowiada o tym jak chronić gwałcicieli i manipulować tłuszczą?" -Jeden typ na dodatek #!$%@? z RN-u ("Manipulowanie tłuszczą" to coś co robi każda organizacja polityczna) "Wybacz, bo zapomniałem, czy może to również to samo ugrupowanie, które zawłaszczyło sobie święto
@tuf_wedrowiec: Prawpododobnie opisałeś poglądy większej części ludzi (między innymi prawie w 100% moje), ale Ci ludzie na ogół siedzą cicho i się nie wychylają. Niestety na wykopie najgłośniej o cieciach z jednej i drugiej strony barykady. W każdą z tych grup zostało pewnie siłą rozpędu wciągnięte trochę inteligentnych ludzi, ale ogólnie jak patrzy się na zachowania czy to #4konserwy czy #neuropa to (przy całym szacunku do tej garstki normalnych) to wygląda
@tuf_wedrowiec: Najmocniej przepraszam, ale jest to troll stronka oryginalna jest z końcówką .net ,niewiarygodne ile ludzi na tę lewacką prowo stronkę się nabrało ;). Poza tym ja pisałem o poglądach większości członków RN, nie samej organizacji jako tako.
@grzegorz-zielinski: Jako przedstawiciela #neuropa chciałbym Cię zapytać o stosunek tej grupy do poglądów lewicowych. Z opisu w komentarzach wynika, że gospodarczo jest to zupełne przeciwieństwo idei lewej strony sceny politycznej, co mi osobiście się podoba. A jak jest z tzw. obyczajowością? Jaki macie stosunek do aborcji na życzenie? Jak oceniacie rolę i pozycję Kościoła w Polsce, Europie, na świecie? Widzicie zagrożenie w islamie dla kultury europejskiej? Jakie jest Wasze zdanie na