Aktywne Wpisy
xfin +27
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +41
Dzień dobry
Ilekroć przechodzę koło siedlisk hipsterów [zdarzyło mi się m.in. w Łodzi, w Lublinie] to słyszę podchmielonych "ateistów" rozprawiających na temat wiary. Powinniście się leczyć, bo tutaj ewidentnie widać zaburzenia, niedowartościowanie, problemy z samooceną itp.
Mam wrażenie, że najczęściej temat wiary rozpoczynają "niewierzący", bo mają z tym problem. Porównajcie sobie obecnie dominujące religie świata. W stronę chrześcijaństwa słówka nie powinniście pisnąć. A gadać, że najlepiej byłoby bez religi sobie możecie, ale wpływu na to żadnego nie macie. Po prostu inne paradygmaty, potrzeby.
Tak bardzo domagacie się, żeby katolicy nie wpieprzali się w życia innych, tak bardzo wpieprzacie się w ich. Bieda umysłowa tak bardzo. Tolerancja jednostronna kurna.
Nie wspominając o "ateistach" i "wierzących, niepraktykujących" jako świadkach, chrzestnych, chrzczących, ślub biorących.
#neuropa #katole #katofobia #bekazkatoli #katolicyzm #chrzescijanstwo
@D3lt4: Lol, bo co?
wybierz jedno dx
To wierzący są ograniczeni swoimi śmiesznymi "przykazaniami", a tak naprawdę dają pokaz hipokryzji i wątpliwej moralności.
@Ripper: Ha, każdy nie jest z "mas". ;)
@D3lt4: dopóki kościół dostaje miliardy złotych z budżetu mojego kraju, dopóki w szkołach jest religia i dopóki księża też oceniają ludzi to i ja rezerwuję sobie prawo do oceniania i krytykowania tej sekty jaką jest Kościół Katolicki. handluj z tym.
@D3lt4: których sobie wymyśliłem. FTFY.
@D3lt4: i jeszcze jedno: z tego co mi wiadomo, to nie ateiści czy innowiercy (np. ci od FSM) mówią, jak powinny być wychowywane dzieci, czy in vitro jest dobre czy złe i czy w Polsce powinno być, co można albo czego nie można, itp. Także: mniej hipokryzji, więcej obiektywnego myślenia.
No sorry, ale nie xD
Piszcie, piszcie. Bait, czarnolisto będzie. :)
A instytucje ślubu, chrztu itd. są moim zdaniem- dla większości ludzi, których wiara jest moocno powierzchowna- bardziej uroczystościami wynikającymi z tradycji, aniżeli wiary.
@D3lt4: bo w Polsce spotkać ludzi, którzy byli wychowywani w katolicyzmie i odeszli od kościoła to coś niezwykłego. Iksde. Kiedyś też stałem w kościele.