Aktywne Wpisy
Lukardio +115
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
dziobnij2 +603
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
Jak podchodzicie do tematu śmierci. Jeśli zakładamy, że nie ma żadnego bytu wyższego, a życie po śmierci nie istnieje, to czy odczuwacie strach, że jednak gdy nadejdzie ten moment, to po prostu zgaśnie światło? Sam jestem niewierzący, a jednak nie potrafię wyobrazić sobie, jak będzie wyglądał koniec. Codziennie mam świadomość, widzę, słyszę, czuję, myślę. Nie potrafię sobie wyobrazić, jak z perspektywy umysłu wyglądałby koniec. Nie raz mam myśli, że chciałbym umrzeć na 10 minut i powrócić jakąś magiczną siłą do żywych, choć wiem, że to niemożliwe by tylko zobaczyć jak to wygląda.
#pytanie #rozkminy #ateizm #niewierzacy #smierc
@rudzky15: P---------e. Poznanie boga metodami naukowymi sprawia, ze i on będzie tylko częścią wszechświata i podlega prawidlom w nim rządzącym. Inaczemj mówiąc - jezeli bóg zawieralby sie w materii to nie byłby bogiem w powszechnym rozumieniu. Caly czas mam tu na myśli boga osobowego czyli w powszechnym wyobrażeniu
Mowie tu o poważnym chrześcijaństwie a nie p--------o dla mas.
@PsyRomancer @rudzky15 To akurat jest wyjątkowo łatwe do wyobrażenia, a nawet do doświadczenia - utrata przytomności albo narkoza. Liczysz do dziesięciu: raz, dwa - i na trzy jesteś już po operacji, jakby
Uważam, że tak samo będzie po śmierci ;) Nie boję się tego stanu, zdałem sobie sprawę, że w końcu zniknę. Jestem tu gościem, jak każdy.
Szczerze polecam wystąpienia Billa Hicksa.