Wpis z mikrobloga

@pejczi: Tak, ale powolna integracja następuję w ciagu kilkuset lat jak to było np. w USA ( a i tak do dzisiaj występują zgrzyty ze strony czarnych) a nie w ciągu dekady jak to robią skretyniali biurokraci z UE.
  • Odpowiedz
@crystaldragon: Narazie nikt nie mowi , aby już dziś na siłę integrować państwa europejskie w jedno - owszem, są ruchy federalistyczne, ale to są dalej tylko ludzie mający jakieś swoje idee.

UE to świetna sprawa, dzięki temu łamiemy bariery i obalamy stereotypy. Lekko ponad dekadę temu dla Niemców Polak to był złodziej i pijak, dzisiaj nie spotykam się już raczej z taką opinią.

No i chciałbym zauważyć, że ta integracja
  • Odpowiedz
@pejczi: Do dzisiaj tak jest, wiem bo jeżdżę do Niemiec. Mamy jeszcze gratis nową historię która nazywa Polaka antysemitą-nazistą a obozy koncentracyjne Polskimi. UE zmierza do tworzenia federacji cały czas, narzuca limity, podatki i ujednolica przepisy,regulację. Wolny przepływ ludzi może odbywać się bez udziału UE czyli w strefie Schengen.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sepang: poczytaj najpierw ze zrozumieniem wątek, a dopiero później pisz te swoje trolowe wypociny, pokaż mi gdzie napisałem że to ja znalazlem?
  • Odpowiedz